Розглянуто профільні питання

Відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, культури, яке провів голова комісії Іван Гальченко.  У роботі зібрання взяли участь голова обласної ради Іван Момот, заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль. Серед кола винесених на обговорення питань особливу увагу депутатів викликало питання про передачу у власність територіальних громад районів області майнових комплексів окремих шкіл-інтернатів. Після відповідної інформації директора департаменту освіти і науки ОДА, депутата обласної ради Володимира Мирошниченка голова комісії Іван Гальченко, депутати Володимир Беседа, Петро Ворона, Тетяна Капліна висловили ряд слушних зауважень і пропозицій з обговорюваного питання.
Підсумовуючи обговорення, голова обласної ради Іван Момот зазначив важливість збереження майнових комплексів інтернатних закладів освіти, забезпечення якісного навчально-виховного процесу, плідної роботи з обдарованими дітьми при обов’язковому дотриманні чинного законодавства.
У ході засідання схвалено внесення змін до положень про обласні премії імені Панаса Мирного, імені Леоніда Бразова, імені С.А.Ковпака, імені І.П.Котляревського, імені А.С.Макаренка, які передбачають збільшення розмірів грошової винагороди для лауреатів премій. Було розглянуто ряд інших профільних питань.
***
Секретар постійної комісії обласної ради з питань аграрної політики та земельних відносин Юрій Колєснік провів засідання названої комісії. У роботі зібрання взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації. Депутати заслухали інформацію про виконання обласної програми розвитку галузі тваринництва на період 2011–2015 роки. За інформацією директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергія Фролова, станом на 1 листопада 2013 року в сільськогосподарських підприємствах усіх форм власності налічується 167,1 тисячі голів великої рогатої худоби, що складає 95,4 відсотка до показника Програми на 1січня 2013 року, свиней – 307,7 тисячі голів, або 110,4 відсотка. Валове виробництво продукції тваринництва зросло в усіх категоріях господарств на 6,6 відсотка. Серед регіонів України по поголів’ю великої рогатої худоби, в тому числі корів, у сільськогосподарських підприємствах область посідає 1-ше місце.
За інформацією Сергія Фролова, департаментом агропромислового розвитку ОДА ведеться робота, спрямована на створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Це буде позитивно відображатися на якісних та вартісних показниках, забезпечить ринки області якісними молокопродуктами. Також зазначалося, що Державною програмою активізації розвитку економіки на 2013–2014 роки визначено реалізацію 16 інвестиційних проектів у галузі тваринництва (загальна проектна вартість – 1343,281 мільйона гривень). За рахунок впровадження інвестиційних проектів у 2013 році буде створено 177 робочих місць. Депутати прийняли до відома інформацію та схвалили основні завдання обласної програми розвитку тваринництва на 2014 рік.

Прес-служба обласної ради

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.