“Крок до успіху”

У  нашому закладі відбулася яскрава подія – фестиваль читацьких талантів “Крок до успіху”. Для всіх небайдужих до книги, читання, мистецтва це свято вже стало традиційним. Нині бібліотека є центром культурного життя й відкриває нові можливості для своїх користувачів. Аби розкрити та продемонструвати здібності юних читачів, і започаткований такий проект.
Уперше фестиваль було проведено в 2011 році до Дня захисту дітей. Він мав музичне спрямування, знайомлячи з історією різноманітних інструментів. Учасники виконували класичну, сучасну і народну музику на скрипці, флейті, акордеоні, роялі. Другий своєрідний огляд талантів проходив торік під час місячника “Вітаємо тебе, Полтавщино!” і був присвячений 75-й річниці створення Полтавської області. Тема “Класики і сучасність” відкривала глядачам цікаві факти з життя видатних земляків, а короткі історичні екскурси були проілюстровані виступами юних поетів, фольклористів, акторів, вокалістів. Цьогорічний, третій, сезон фестивалю проводиться в рамках відзначення
70-ї річниці визволення Полтавщини від фашистських загарбників та на виконання нових соціальних ініціатив Президента “Діти – майбутнє України”. Його формат розширився до п’яти номінацій: вокал, хореографія, музичне мистецтво, художнє читання та циркове мистецтво. Глядачі аплодували класичним музичним творам, народним пісням, стрімким латиноамериканським танцям, акробатичним номерам, поетичним творам, які виконували учасники фестивалю.
На святі був присутній почесний гість – свідок подій Великої Вітчизняної війни, людина, причетна до наближення Перемоги. Тож спеціальний номер програми, пісня “Если б не было войны”, був присвячений саме Сергію Іларіоновичу Рибалці, колишньому в’язню концтабору Флоссенберг. Зворушений ветеран щиро подякував виконавцям і поділився спогадами про складні воєнні дороги, якими йому довелося пройти.
Яскравим моментом стали роботи вихованців дитячої художньої студії “Маленький принц”. Увагу гостей і учасників заходу привернули тематична книжкова виставка “Полтавці, що пройшли шляхами слави” та стенди сучасної дитячої літератури. На нашому фестивалі також працювала “Фабрика талантів”, яка почала свою діяльність у бібліотеці під час літніх канікул, а тепер “фабриканти” мали змогу продемонструвати свої здобутки – малюнки, вироби з бісеру, поробки в техніках орігамі, квілінгу, батику тощо.

Вікторія ПІСКОВА
Провідний бібліотекар
науково-методичного відділу обласної
 бібліотеки для юнацтва ім. О. Гончара

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.