Хочеш писати без помилок – завітай у бібліотеку

Центральна міська публічна бібліотека Комсомольська спільно з волонтерами громадської організації “Центр “РОДІС” провели в місті акцію з нагоди Міжнародного дня  грамотності. Волонтери вітали городян і роздавали листівки у вигляді міні-словничків із прикладами правильного вживання і перекладу слів державною мовою.
Писати зараз уміють усі. Тих, хто пише грамотно, значно менше. “Мета нашої акції – досягти того, щоб люди замислилися над своєю грамотністю й відчули потребу в самоосвіті, – повідомила методист Комсомольської міської централізованої бібліотечної системи Марина Шляхова. – Слово, книга – джерело розвитку, тому якщо людина не читає, то вона деградує. А книги вчать і правильно писати, і вимовляти слова. Сьогодні час такий, що вчитися, розвиватися потрібно все життя, інакше через свою некомпетентність не станеш хорошим фахівцем, не зможеш претендувати на хорошу роботу. Наша бібліотека постійно сприяє самоосвіті комсомольчан, надаючи в користування в затишному читальному залі словники, підручники, класичну літературу, комп’ютери”.
Мета Міжнародного дня грамотності, що проводиться у світі з 1966 року, – нагадати людям, як важливо бути грамотним. Грамотність – незамінний інструмент побудови мирного, толерантного, демократичного суспільства, оволодіння мовами, осмислення літературних творів.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.