“Бібліотеку Гончара всі сприймають на ура”

DSC_0046_1Слоган, який ми взяли заголовком до матеріалу про обласну бібліотеку для юнацтва імені Олеся Гончара, придумали її юні читачі. Бібліотеку було створено в 1976 році, а 22 роки тому вона отримала нове приміщення по вулиці Енгельса.
Нині фонд бібліотеки налічує близько 150 тисяч примірників книг, періодичних видань, кінофотофонодокументів і електронних носіїв інформації. За рік книгозбірню відвідують близько 25 тисяч користувачів, яким щодня видається у середньому 1,5 тисячі бібліотечних документів. Бібліотека давно “переросла” юнацьку аудиторію, тут можуть знайти інформацію до душі діти і дорослі. У бібліотеки є свій сайт, діють сучасний інтернет-центр, 7 відділів і 5 секторів.
Очолює бібліотеку депутат обласної ради Ірина Балибіна. Тут працює дружний колектив з 56 співробітників, робота яких спрямована на те, щоб задовольнити різні читацькі смаки, інформаційні запити, створити приємні, затишні умови для відвідувачів.
– Особливістю нашої роботи є те, що бібліотека модернізується, у нас проходять і звичайні, й скайп-зустрічі з письменниками, бібліотечні квести, діють нове молодіжне творче об’єднання “Полтавська поетична спільнота”,  правознавчий клуб “Феміда”, громадсько-патріотичний клуб “Я – громадянин”, школа самовиховання “Створи себе”, науково-популярний клуб “АБВГ”, проводять майстер-класи з декоративно-прикладного мистецтва тощо, – розповідає головний бібліотекар відділу соціокультурної роботи Валентина Гринько. – Бібліотека проводить чимало цікавих масових заходів, зокрема фестиваль читацьких талантів, тематичні вечори і зустрічі до пам’ятних дат, бібліотечні уроки, книжкові виставки тощо. І ще багато цікавого є у нас у бібліотеці. Запрошуємо усіх – приходьте, переконаєтесь.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.