Утвердження моральності – через розвиток спорту

На черговому засіданні члени обласної міжвідомчої комісії з питань захисту моральності та утвердження здорового способу життя обговорили актуальні питання популяризації серед населення фізичної культури, намітили подальші кроки у напрямку залучення молоді до активних занять спортом та інші питання.
Відкриваючи зібрання, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив:
– Нам потрібно виховувати молодь на високих взірцях патріотизму й служіння громаді. Ми повинні робити це разом, залучаючи всі можливі засоби – проводити мистецькі заходи, культурно-просвітницькі акції, популяризувати здоровий спосіб життя.
Начальник управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігор Петраш зазначив, що нині на Полтавщині реалізується обласна Програма розвитку фізичної культури і спорту, розрахована на 2013–2016 роки. Вона передбачає в першу чергу розбудову спортивної інфраструктури. Зокрема в Кобеляках планується спорудження сучасного басейну, розглядається можливість спорудження басейну і в Карлівці. Поступово збільшується кількість спортивних майданчиків зі штучним покриттям у сільській місцевості. Нещодавно сучасні спортмайданчики відкрито у Пирятині, Хоролі, у селах Руденківка Новосанжарського і Засулля Лубенського районів.
Загалом нині в області активно займаються спортом майже 150 тисяч осіб, половина з них – це учнівська та студентська молодь.
***
Голова ОДА Олександр Удовіченко та голова обласної ради Іван Момот привітали спортсменів Полтавщини, а також усіх причетних до спорту і фізичної культури спеціалістів з професійним святом. Керівники області, вітаючи їх в Центрі естетичного виховання учнівської молоді, наголосили на особливій ролі спорту і фізкультури в становленні кожної особистості.
Почесні відзнаки з нагоди Дня фізкультури і спорту було вручено кращим спортсменам та їхнім наставникам.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.