Дружба тривалістю в кілька століть

У  Полтавській обласній бібліотеці для юнацтва імені Олеся Гончара відбулися урочистості з нагоди встановлення культурних зв’язків між цією установою і вірменською діаспорою області та укладення договору про співробітництво між книгозбірнею і вірменською недільною школою, яка діє в Полтаві й відтепер працюватиме на базі бібліотеки.
На святі демонструвалися відеоролики про сучасну Вірменію та про презентацію книги “Енциклопедія вірменської культури в Україні”. До речі, це видання – серед інших, які вірменська діаспора міста передала в дар обласній бібліотеці для юнацтва. Подарунок включає літературу вірменською мовою та переклади творів вірменських авторів українською і російською.
Загалом вірмени мешкають на українських землях приблизно з ХІ століття, протягом віків створюючи значний культурний пласт. Культурний взаємозв’язок між Україною та Вірменією має давню і багату історію. Він демонструє взаємну повагу і симпатію між народами, що мають спільні духовні християнські цінності. Про це теж йшлося на заході.
На тому, що в Полтавській області проживають представники близько ста національностей і етносів, а вірменська діаспора – одна з найчисленніших, наголосив заступник директора департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Юрій Варченко. Він підкреслив, що на Полтавщині толерантно ставляться до людей різних національностей, створюються умови для культурного розвитку національних меншин, діяльності національно-культурних товариств.
На зустрічі виступили голова Полтавської обласної вірменської громади “Ванк” Артур Овакимян, депутат обласної ради, директор обласної бібліотеки для юнацтва імені Олеся Гончара Ірина Балибіна, члени вірменської діаспори, бібліотекарі, юні читачі. Вихованці недільної вірменської школи продемонстрували свої таланти. Новим читачам – школярам і молоді з вірменської діаспори – вручили читацькі квитки обласної юнацької книгозбірні. Гості побували на екскурсії по бібліотеці, ознайомилися, зокрема, з новим відділом, де представлена література іноземними мовами та перекладна література.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.