Пріоритет – здоровому способу життя

Про утвердження в області здорового способу життя йшлося на прес-конференції заступника голови – керівника апарату ОДА Валерія Пархоменка. Зазначалося, що на 1 вересня цього року загальна чисельність спортивних споруд у Полтавській області складає 3820, з них спортивних майданчиків – 2490.
– Ми повинні створити умови для занять спортом насамперед усім бажаючим дітям, – акцентував увагу присутніх Валерій Пархоменко. – З цією метою планується збільшувати кількість спортивних секцій і закладів, що враховуватиметься під час формування бюджету на наступний рік. Загалом розмір фінансування галузі фізичної культури і спорту області цього року, порівняно з минулим, збільшено і становить 20 мільйонів гривень.
Великого значення для залучення широких верств населення, в тому числі й молоді, до занять спортом, за його словами, має діяльність в області мережі центрів фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх”. Валерій Пархоменко також розповів про реалізацію програми будівництва спортивних майданчиків зі штучним покриттям. Зокрема передбачено модернізувати 60 спортивних майданчиків та 165 дитячих. Приміром, цього року такі споруди планують ввести в експлуатацію у селах Засулля Лубенського, Руденківка Новосанжарського районів, у Хоролі та Пирятині. Безумовно, створення належної матеріально-технічної бази покликане посприяти початку блискучої кар’єри для багатьох спортсменів. Здобутки наших земляків на світових аренах завжди радують і додають іміджу області. Приміром, нещодавно майстер спорту міжнародного класу Тамара Стєнкова з Диканьки у місті Кайллінг (штат Техас, США) на чемпіонаті світу з пауерліфтингу серед юнаків і юніорів завоювала золоту медаль у ваговій категорії до 47 кг серед дівчат-юніорок (до 23 років).
Заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко вручив Тамарі Стєнковій та її тренеру Максиму Іванькову грошові сертифікати.
***
Із нагоди Дня фізичної культури і спорту в Полтаві біля пам’ятника одному із засновників новітніх Олімпійських ігор, нашому земляку Олексію Бутовському спортсмени провідних дитячо-юнацьких спортивних шкіл області провели тренування під відкритим небом. Численним глядачам вони демонстрували набуті навички із дзюдо, тріатлону, гірськолижного спорту, спортивної гімнастики, волейболу, баскетболу, вільної боротьби. До речі, нині в області функціонують 56 ДЮСШ, у яких різними видами спорту займаються майже 17 тисяч осіб.
– Сподіваємося, що дітей, які навчатимуться у наших навчально-спортивних закладах, стане більше, – наголошував Валерій Пархоменко. – Сьогодні на Полтавщині ми реалізуємо доручення Президента України Віктора Януковича щодо виконання соціальних ініціатив «Діти – майбутнє України». Влада спрямовуватиме кошти для розвитку спорту та підтримуватиме спортсменів-початківців.
***
В обласному центрі від майдану Незалежності стартував велопробіг за популяризацію здорового способу життя. На старт вийшли близько півсотні учасників із дитячо-юнацьких спортивних шкіл Полтави. Єдиною колоною вони проїхали понад сім кілометрів до міського дендропарку. Серед спортсменів були і заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко, і начальник управління з питань фізичної культури та спорту ОДА Ігор Петраш.
– Я отримав велике задоволення від цього велопробігу, – поділився враженнями Валерій Пархоменко. – Але сім з половиною кілометрів – це замало. Надалі спробуємо проїжджати 20–30 кілометрів. Особисто я намагаюся їздити майже щодня. Взагалі ж завдяки цьому заходу хочемо залучити якомога більше дітей і молоді до здорового способу життя, щоб власним прикладом заохочувати їх до фізичної культури та спорту.
***
Відбулася нарада з питань проведення фіналу чемпіонату України з кільцевих перегонів, який відбудеться в Полтаві 12–13 жовтня. Вів її заступник голови – керівник апарату ОДА Валерій Пархоменко. Обговорювалася низка організаційних питань.
У Полтаві фінал чемпіонату України з перегонів проводитиметься вперше. Кільцева траса довжиною 3,250 км облаштована на території Авіамістечка.

Анатолій ВАСЕВИЧ
Анна ВАСЕЦЬКА
Євгенія ДАВИДЕНКО
Олег ЖУРАВЛЬОВ (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.