Крила для малечі

Минулої суботи полтавська малеча, яка гамірно веселилася в холі обласного академічного театру ляльок, не помітила прощання з літом, хоч то й був його останній день за календарем. Так збіглося – школярам пора на уроки, а першою школою життя для дівчаток і хлопчиків знову стає Палац казок. І після активної гри з акторами перед початком вистави малечу запросили до зали, адже діти прийшли подивитися “Русалоньку” за казкою Г.-К. Андерсе-на. Ось так і розпочався для них 76-й сезон улюбленого театру.
Ведучі Марина Ковтун та Єгор Ткаченко нагадали діткам найголовніші правила глядача й пообіцяли, що у новому сезоні на них чекають веселі зустрічі з казковими героями. Також повідомили, що найближчим часом колектив театру візьме участь у міжнародному фестивалі, який проводитиметься у Вірменії. Там полтавці покажуть одну зі своїх найкращих вистав – “Крила для Дюймовочки”.
Театр запрошує і дорослих глядачів, адже й для них тут є вистави, найновіша – “Портрет з літаючим годинником. Марк Шагал “Моє життя” – ілюстрації”, що була представлена у міжнародному проекті “Зоряний шлях”. Цей полтавський фестиваль став яскравим завершальним акордом 75-го ювілейного сезону в червні.
Невдовзі відбудеться прем’єра – колектив готує виставу “Принцеса на горошині”, й це знову казка неперевершеного Андерсена.
Цікаво, що тепер своїми враженнями про театр і його вистави дорослі й діти можуть поділитися у Книзі відгуків. Не секрет, що найцікавіші з них належать перу саме юних глядачів. Як ось цей: “Я Ксюша, мені 8 років. Я приїхала із Ухти. Мені дуже сподобалося, дякую. І моєму братові Вані – теж, йому 5 років. Приїду до вас іще”.

Лідія ВІЦЕНЯ
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.