Веселі свята, змістовні канікули

– Володимире Івановичу, починаються зимові свята з Дня Святого Миколая. Які сюрпризи підготували дорослі дітлахам цього дня?

– 19 грудня за ініціативою служби у справах дітей облдержадміністрації у приміщенні обласного академічного театру ляльок буде проведено обласне свято для вихованців прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу та дітей із сімей, у яких батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків.

Цього ж дня в усіх школах-інтернатах, притулках будуть проведені свята, на яких всі діти одержать солодкі подарунки.

У районах та містах заплановано проведення благодійних ранків для пільгових категорій дітей із врученням подарунків. Передбачено відвідування дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей за місцем проживання, вручення їм подарункових та продуктових наборів.

– Які заходи чекають на малечу краю з нагоди святкування Нового року?

– Новорічні свята розпочнуться за участю керівників області відкриттям Головної ялинки в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Миколи Гоголя 26 – 27 грудня, на яке запрошені учні-сироти та учні, що позбавлені батьківського піклування. Загалом 800 дітей цієї категорії, які навчаються в загальноосвітніх навчальних закладах області, відвідають це свято, а всі 1409 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, одержать новорічні подарунки, придбані за кошти обласного бюджету.

28 грудня в обласному театрі ляльок традиційно для вихованців інтернатних закладів Полтави буде організовано благодійне новорічне свято “Новорічні пригоди в країні чудес”.

На площі біля Обласного центру естетичного виховання учнівської молоді 20 грудня відбудеться відкриття новорічної ялинки, в приміщенні Центру з 13 грудня по 13 січня передбачено проведення концертно-розважальних новорічних та різдвяних програм, ранків, дискотек для різних вікових категорій дітей області. Завершаться святкові програми 13 січня проведенням на площі біля Центру масового заходу “Нині – Меланії, завтра – Василя”. Заплановано виїзди колективу Центру з привітанням до вихованців інтернатних та лікувальних закладів.

– Володимире Івановичу, особливістю цьогорічних святкувань будуть проведені в усіх навчальних закладах області новорічні заходи для кожної вікової категорії дітей окремо. Розкажіть, будь ласка, про це докладніше.

– Для вихованців дитсадків та молодших школярів пройдуть новорічні ранки, буде організоване відвідання вистав обласного театру ляльок, забезпечено їхню участь у масових районних та міських святах. Для учнів середнього шкільного віку пройдуть новорічні ранки, концертно-розважальні програми, карнавали, тематичні дискотеки з урахуванням вікових особливостей дітей. Для старшокласників, учнів ПТНЗ, студентів відбудуться дискотеки, розважальні програми, новорічні вечори, маскаради.

Учнівська та студентська молодь візьме активну участь у проведенні свят відкриття районних (міських) ялинок, розважальних програм у міських та районних Будинках, Палацах культури, біля ялинок у населених пунктах області. Студентські творчі колективи підготували розважальні програми для інтернатних закладів, лікувальних установ.

– За Новим роком приходить Різдво Христове…

– У навчальних закладах області заплановані проведення різдвяних ранків, концертно-розважальних та ігрових програм, підготовка й спорядження різдвяних і колядних гуртів. Цьому передують просвітницька робота щодо походження свята Різдва Христового, розучування з учнями колядок та щедрівок.

– Однак зимові канікули – це не лише свята! Крім веселощів і розважальних програм, школярі мають провести їх змістовно, всебічно розвиваючись. Що для цього буде зроблено освітянами?

– Відповідно до унормованої структури навчального року зимові шкільні канікули триватимуть з 29 грудня 2012 року по 13 січня 2013 року. Саме в канікулярний період у закладах освіти розпочинаються

І етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням, І та ІІ етапи обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності учнів загальноосвітніх навчальних закладів, товариські зустрічі команд КВК. Лише цими заходами буде охоплено близько 30 тисяч учнів. На юнь чекають захоплюючі спортивні змагання. Екскурсійними поїздками визначними місцями області та України буде охоплено близько 11,7 тисячі дітей. Більше 3 тисяч учнів відвідають свято Головної Новорічно-Різдвяної ялинки України та новорічні вистави у культурно-спортивних закладах Києва.

Спільними зусиллями ми, дорослі, повинні не залишити поза увагою жодного малюка, зробити все, щоб новорічні канікули запам’яталися дітям радісними, святковими.

– Дякую за розмову!

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.