Формується обласний бюджет

Розглянуто питання про обласний бюджет на 2013 рік. За інформацією начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Павла Кропивки, видатки обласного бюджету на 2013 рік доведені в обсязі трьох мільярдів гривень із ростом на 430 мільйонів, або на 16,7 відсотка, у порівнянні з доведеними показниками 2012 року, в тому числі по загальному фонду – на 17,2 відсотка (427,4 мільйона гривень), по спеціальному фонду – на 3 відсотки (2,5 мільйона гривень). Прогнозований обсяг доведених Міністерством фінансів України видатків на галузі соціально-культурної сфери складає понад 1,2 мільярда гривень, що більше проти минулого року на 181,5 мільйона, або на 17,4 відсотка. Зокрема на освіту – на 8 мільйонів гривень, на охорону здоров’я – на 115,2 мільйона гривень, на соціальний захист та соціальне забезпечення – на 49,2 мільйона гривень. Передбачається чергове поетапне підвищення розміру мінімальної заробітної плати: з         1 січня вона складе 1147 гривень, з 1 грудня – 1218 гривень.

 З метою подальшого забезпечення соціальних стандартів плануються субвенції для їх розподілу між місцевими бюджетами області на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та виплату тимчасової державної допомоги дітям – майже 1, 2 мільярда гривень; надання пільг та субсидій населенню на оплату енергоносіїв та інших комунальних послуг – більш ніж 315 мільйонів гривен; на виплату державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, – 14,9 мільйона гривень.

 Спілкуючись із журналістами, Валерій Пархоменко зазначив, що є доручення голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка щодо збільшення фінансування медичного та медикаментозного забезпечення, санаторного лікування окремих пільгових категорій громадян та інших напрямків соціальної політики, над чим і працюють нині депутати.

 Розглянуто питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік. Як доповів Павло Кропивка, видатки обласного бюджету на 2012 рік збільшуються на 264,6 мільйона гривень, у тому числі за рахунок трансфертів з Державного бюджету (субвенцій, дотацій) – на 262,6 мільйона гривень.

Бюджетна комісія також розглянула проекти Програми економічного і соціального розвитку Полтавської області на 2013 рік, Комплексної програми сприяння розвитку громадянського суспільства та інформаційної сфери в Полтавській області на 2013–2015 роки.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.