Міжнародна кампанія проти насильства в сім’ях

– У світі завершилася кампанія “16 днів проти гендерного насильства”, яка є ланцюжком подій, що привертають увагу суспільства. Кампанія закликає поглянути на те, що відбувається всередині суспільства, а саме в сім’ї. Якщо у людини вдома напружена атмосфера, вона не може якісно виконувати свою роботу, – зазначила Елла Ламах.

Нинішнього року в Україні подано до правоохоронних органів понад 119 тисяч заяв від людей, які потерпають від насильства в сім’ях. У Полтавській області за 10 місяців таких звернень було більше 3 тисяч. Найпоширенішим, на думку експертів, є факти фізичного та психологічного насильства, зазнати його можуть і жінки, і чоловіки, і діти, розповіла Наталія Шкоденко.

Проблему насильства в сім’ї не вирішити, використовуючи лише правові механізми, потрібен комплексний підхід: допомога держави та підвищення правової культури, свідомості людей, подолання страху, відзначалося на конференції. Якщо в родині є проблема, сім'ю беруть під соціальний супровід центри соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за місцем проживання, надають психологічну, юридичну допомогу, в разі потреби – підтримку в працевлаштуванні, індивідуальну корекційну програму.

Елла Ламах підкреслила, що на Полтавщині приділяється значна увага соціальним, зокрема жіночим, молодіжним, питанням, діє профільна обласна програма, збережено галузевий відділ в обласній адміністрації, є ініціативи влади, громадських організацій щодо позитивного вирішення цих питань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.