Вступна кампанія готується до старту

За п’ять років на Полтавщині можливістю перевірити свої знання на ЗНО й отримати доступ до вищої освіти скористалися понад 69 тисяч абітурієнтів, майже 56 тисяч із них були випускниками одинадцятих класів загальноосвітніх шкіл. До організації проведення тестувань щороку залучались понад півтори тисячі педагогів, більш ніж кожен третій з яких представляв вищу школу. За словами Олександра Сидоренка, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України оцінює стан справ із проведенням ЗНО на Полтавщині як успішний і відзначає високий рівень використання потенціалу вищої школи задля організації максимально ефективного та прозорого процесу відбору абітурієнтів.

  Сьогодні вже є всі нормативно-правові

 документи, які регламентуватимуть зовнішнє незалежне оцінювання та хід вступної кампанії 2013 року, – наголосив Олександр Леонідович Сидоренко. – Серед новацій – внесення до переліку тестів світової літератури, раніше з цього предмета зовнішнє незалежне оцінювання не проводилось, а також надання абітурієнтам можливості складати тести не більш як із чотирьох предметів.

Всього на 11 предметів передбачено 14 тестувальних днів, але це з урахуванням того, що тести з української мови та літератури, математики й історії України проводитимуться у два прийоми. Особливістю ЗНО 2013 року стане наявність на кожному пункті тестування металодетекторів, які мають запобігти використанню абітурієнтами під час написання робіт допоміжних засобів (електронних пристроїв, зокрема мобільних телефонів). Олександр Сидоренко розповів, що зараз процедура застосування металодетекторів іще розробляється, і запевнив, що вона буде максимально коректною.

Як позитив на зібранні відзначили високий, у порівнянні з минулими роками, рівень зацікавленості на Полтавщині пробним ЗНО. Випробувати свої сили наважились понад 4300 осіб.  Реєстрація ж на участь у ЗНО триватиме з 4 січня до 5 березня 2013 року. Розпочнеться оцінювання 3 червня тестуванням із хімії і завершиться 27 червня тестуванням зі світової літератури. За попередніми підрахунками, їх писатимуть 11500 полтавців.

Із аналітичною доповіддю про досвід вищої школи в проведенні вступної кампанії на зібранні виступив голова ради ректорів ВНЗ ІІІ–ІV рівнів акредитації Полтавської області, ректор ПолтНТУ, доктор економічних наук Володимир Онищенко. Ректори вишів та директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко обмінялися заздалегідь підготовленими угодами про співпрацю.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.