Біометричні паспорти впроваджуватимуть поступово

– Сергію Борисовичу, отож коли видаватимуть нові біометричні паспорти?

– Біометричні паспорти впроваджуватимуть поступово, а видавати їх почнуть лише після того, як Державна міграційна служба України здійснить всі необхідні заходи з підготовки до цього.

Першим кроком до впровадження таких документів стане розробка та ухвалення ряду підзаконних актів, якими буде визначено технічні описи документів та порядок їх оформлення і видачі. Окрім нормативно-правового урегулювання процедур оформлення та видачі документів нового зразка, вживатимуться необхідні заходи щодо забезпечення територіальних підрозділів ДМС України обладнанням, необхідним для оформлення та видачі біометричних документів.

Лише після врегулювання зазначених питань Державна міграційна служба України та її територіальні підрозділи розпочнуть оформлення та видачу біометричних документів відповідно до зазначеного Закону України.

– Наскільки я зрозумів, поки що громадяни отримуватимуть паспорти нинішнього зразка?

– Так. Залишаються чинними положення про паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, затверджені Постановою Верховної Ради України від 26 червня 1992 року. Таким чином, громадянам, які подали та подаватимуть заяви до управління Державної міграційної служби України в Полтавській області про оформлення та видачу паспорта громадянина України, як і паспорта громадянина України для виїзду за кордон, до моменту початку оформлення біометричних документів, видаватимуть документи зразка 2007 року.

Документи для виїзду за кордон зберігатимуть свою чинність у повному обсязі до дати, зазначеної у паспорті як кінцева дата дії. З ними можна буде і надалі виїжджати за кордон, отримувати візи тощо.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.