Багатогранне життя коледжу

– Майже сімдесят п’ять відсотків наших вихованців навчаються за держзамовленням. Мають направлення з сільськогосподарських підприємств, куди потім їдуть на роботу. Багато хто вступає до Полтавської державної аграрної академії. У нас налагоджена тісна співпраця з ВНЗ III–IV рівнів акредитації, – розповідає директор коледжу, відмінник аграрної освіти України, депутат Лубенської міської ради Лідія Огієнко. – Головним для нашого коледжу є професійна підготовка молоді, формування знань і умінь у веденні бухгалтерського обліку, фінансово-економічних розрахунках, розвиток підприємливості, необхідної для роботи в комерційних структурах. Наші студенти проходять виробничу практику в провідних агроформуваннях, на підприємствах та в організаціях міста і району. Хочемо подякувати їхнім керівникам за увагу до наших студентів, за те, що беруть на практику, діляться досвідом, надають потрібні матеріали, створюють для молоді хороші умови. Зараз в області поставлене завдання забезпечення розвитку сільських територій, а хто ж це зробить,

як не молоді, підготовлені спеціалісти?

Нещодавно на регіональному етапі Всеукраїнського конкурсу на кращу організацію роботи лабораторії “Навчальна бухгалтерія”, учасниками якого були аграрні коледжі й технікуми Полтавської, Сумської, Чернігівської областей, Лубенський фінансово-економічний коледж, який представили викладачі Костянтин Козюпа, Тетяна Заїка, Віра Грабова, посів друге місце.

Найактивніші вихованці на урочистостях до Дня студента отримали почесні грамоти та подарунки. Зокрема це – Анна Шовкопляс, Михайло Блінов, Владислав Плескун, Олександра Падусенко, Маргарита Тютюнник. Прекрасний концерт організували 33-тя і 27-ма студентські групи, очолювані кураторами Вірою Баріновою і Наталією Слєпцовою.

Нагороджують тут щороку і переможців конкурсу “Золоте перо”, організованого літстудією “НІМБ” (керівник – Наталія Колісніченко) спільно з Лубенським літературним об’єднанням ім. О. Донченка. Юні поети, прозаїки і публіцисти отримали грамоти і книги, які вручив голова літоб’єднання, член Національної спілки письменників України Олександр Міщенко.

Коледж – Лубенський філіал Полтавської державної аграрної академії, яка є партнером Московської академії економіки і права й Познанської академії готельного бізнесу. Тож випускники можуть навчатися і в цих зарубіжних закладах. У коледжі хороша матеріально-технічна база, шість комп’ютерних класів. Застосовуються найсучасніші банківські й бухгалтерські програми.

– Коли випускники працевлаштовуються, немає нарікань на те, що не вміють працювати

з фаховими програмами, – відзначає директор коледжу. – Добре налагоджена співпраця з районним керівництвом, сільгосппідприємствами. Наші студенти мають можливість попрацювати в селі. Влітку допомагали господарствам зібрати овочі з полів, заготовили картоплю

і для своєї їдальні. Беремо участь у всіх масових заходах, святах, зокрема в обжинках, розчистці дендропарку, посадці лісу. Юнаки й дівчата із задоволенням садять молоді дерева, а потім дбайливо доглядають за ними. 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.