Соціальний діалог влади і бізнесу

Привітання на адресу учасників та організаторів з’їзду від Глави Держави Віктора Януковича оголосила перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.

Зі звітною доповіддю про результати роботи федерації та основні напрями діяльності на наступний рік виступив голова Федерації роботодавців України Дмитро Фірташ.

Бізнес і влада повинні бути рівноправними партнерами, наголосив доповідач. Федерація роботодавців України має намір посилити роль Національної тристоронньої соціально-економічної ради. За словами очільника федерації, це активізує соціальний діалог в Україні.

– Сьогодні соціальний діалог – це не просто данина європейській практиці, а реальна необхідність, – наголосив Дмитро Фірташ.

Він підкреслив, що для стабілізації економічної ситуації Федерація роботодавців України запропонувала уряду вжити першочергових заходів на 2013 рік. Серед них: випуск ПДВ-облігацій, спрощення доступу бізнесу до кредитних ресурсів, заходи зі скорочення імпорту, розвиток інфраструктури, реформування ринку праці, поліпшення інвестиційного клімату та умов ведення бізнесу, підтримка експортерів на зовнішніх ринках.

Зокрема, за словами Дмитра Фірташа, скорочення імпорту дозволить створити сотні тисяч робочих місць, а роботодавці та уряд повинні разом планувати будівництво нових підприємств і розвиток інфраструктури. Запровадження глибокої переробки в сільському господарстві дозволить скоротити розрив у рівні життя між селом та містом. Він також закликав роботодавців створювати фонди з підтримки малого та середнього бізнесу в усіх регіонах.

З обговорюваних питань було прийнято відповідні резолюції з’їзду.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.