Співпраця вищої та середньої шкіл

“Робота з молодим поколінням – шляхетна місія, – зауважив у вступному слові президент територіального відділення Малої академії наук, голова ради ректорів ВНЗ III–IV рівнів акредитації полтавського регіону, депутат обласної ради, ректор Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, професор Володимир Онищенко. – І сьогодні ухвалюються стратегічно важливі рішення щодо підвищення якості роботи з обдарованою молоддю, які мають на меті формування умов для розвитку гармонійної, всебічно вихованої людини, а гуманітарна освіта є вагомим складником становлення особистості, зокрема фахівця інженерно-технічного напряму. Тому на базі університету було відкрито гуманітарний факультет, де студенти мають змогу пройти підготовку за такими напрямами, як “документознавство” та “інформаційна діяльність і здоров’я людини”. А наступного навчального року плануємо відкрити напрям “філологія” за спеціалізацією “переклад”.

У семінарі взяли участь методисти філологічно-мистецтвознавчого напряму роботи, викладачі ПолтНТУ, вчителі середніх загальноосвітніх шкіл та учні – члени Полтавського територіального відділення МАН.

Діяльність Полтавського територіального відділення Малої академії наук відіграє суттєву роль у розвитку науково-дослідницької роботи серед учнів Полтавщини та має величезне значення для формування особистості кожного із членів – учнів МАН, спонукаючи їх до індивідуального росту та дослідницьких досягнень. Мала академія наук є своєрідною формою співпраці вищої та середньої шкіл.

Робота обласного семінару-практикуму тривала у секціях: українська, світова та російська література, фольклористика, мистецтвознавство, українське народне мистецтво, літературна творчість та мовознавство.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.