Конкретні дії, реальні плани

Перед початком роботи засідання Олександр Удовіченко повідомив про призначення на посаду начальника головного управління Держкомзему в Полтавській області Євгенія Кусяки.
Доповідаючи з першого питання порядку денного, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Валерій Руденко зазначив, що завдяки спільним зусиллям пенсійних служб та органів влади наповнення пенсійного бюджету відбувається планомірно, останнім часом цей процес пожвавився з цілого ряду позицій. Передусім ідеться про обсяг пенсійних видатків: за січень – липень вони склали 4,2 мільярда гривень, порівняно з минулим роком це більше, ніж на 6 відсотків. Надходження коштів від безпосередніх платників області досягли 2,8 мільярда гривень, що на 16 відсотків більше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума дотації з боку держави зменшилася на 86 мільйонів, відповідно зріс показник самофінансування і підвищився з 64 відсотків у січні до 70 відсотків у червні ц.р. Позитивом є також те, що в області другий рік поспіль зберігається тенденція випереджаючого росту темпів надходження коштів над ростом видатків. Водночас наголошувалося, що не слід забувати й про інші реалії, які свідчать про те, що існуюча рівновага дуже нетривка й не здатна витримати вимоги чорнобильців, дітей війни. Нагадав, що більшість районів області, переважно сільських, як і раніше, глибоко дотаційні.
Як доповів заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Володимир Ткаленко, за останні два місяці темпи погашення заборгованості з виплати заробітної плати значно уповільнились. Протягом березня – липня поточного року загальнообласний фонд зменшився на 19 відсотків при завданні 25 відсотків. На 1 серпня, за оперативними даними, він становив 15 мільйонів 175 тисяч гривень.
Директор обласного центру зайнятості Катерина Клавдієва доповіла, зокрема, про те, що завдяки реалізації комплексу заходів сприяння зайнятості населення нині зафіксовано найнижчий рівень реєстрованого безробіття у регіоні: на 1 серпня цей показник складав 2,2 відсотка, минулого року в цей період –          3 відсотки. Водночас непокоїть співвідношення кількісних і якісних показників сфери прикладання праці: за січень – липень поточного року роботодавцями було заявлено 35 тисяч вакансій, із них 55 відсотків – у містах обласного підпорядкування та приміських районах, при цьому в стані довготривалого безробіття за цей період перебували 14 тисяч осіб, переважно жителі сільської місцевості.
Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко наголосив на необхідності активізації роботи керівників міст і районів щодо вирішення проблем із наповнення Пенсійного фонду та погашення заборгованості із заробітної плати. Він акцентував увагу присутніх на тому, що сучасний ринок праці, навіть попри певні позитивні зрушення, варто сприймати як зону ризиків, яка потребує постійної дієвої уваги органів влади.
Про розвиток сучасної системи надання медичної допомоги дітям і матерям доповів начальник головного управління охорони здоров'я облдержадміністрації Віктор Лисак. Він зазначив, зокрема, що нині 85 відсотків дітей в області народжуються у медичних закладах, які пройшли акредитацію зовнішніми експертами. Йшлося також про будівництво в Полтаві обласного перинатального центру. Голова облдержадміністрації наголосив на тому, що роботи на об'єкті мають завершитися в намічені строки.  
З обговорених на розширеному засіданні колегії облдержадміністрації питань прийнято відповідні рішення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.