Розглянуто сесійні питання

Відповідно до порядку денного було розглянуто питання про внесення змін до показників обласного бюджету на 2012 рік. За інформацією начальника головного фінансового управління облдержадміністрації Павла Кропивки, видатки обласного бюджету на 2012 рік збільшуються майже на 89 мільйонів гривень.
Додатково на утримання установ соціально-культурної сфери та виконання програм і заходів за рахунок додаткової дотації з Державного бюджету місцевим бюджетам на стимулювання місцевих органів влади за перевиконання річних розрахункових обсягів податку на прибуток підприємств та акцизного податку спрямовується 20,3 мільйона гривень. На реалізацію заходів обласних програм спрямовується 3,6 мільйона гривень. Субвенція з Державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка виникла у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг із централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи місцевого самоврядування, спрямовується на видатки обласного бюджету в сумі 61,9 мільйона гривень та розподіляється в розрізі адміністративно-територіальних одиниць області в сумі 19,9 мільйона гривень. За рахунок коштів субвенції з Державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах передбачена субвенція міському бюджету Полтави в сумі 1,8 мільйона гривень. За рахунок залишку коштів спеціального фонду обласного бюджету на початок року спрямовуються видатки на фінансування природоохоронних заходів у сумі 860,7 тисячі гривень.
Депутати розглянули інші питання узгодженого порядку денного.

***

Під головуванням Віктора Шадчнєва відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань будівництва, транспорту і зв'язку, в якому взяли участь голова обласної ради Іван Момот, заступник голови обласної ради Володимир Марченко, начальники обласних управлінь і служб. Відповідно до порядку денного були розглянуті та підтримані питання про внесення змін до Програми розвитку обласного комунального підприємства "Аеропорт-Полтава" на 2012 рік та заходи з погашення заборгованості по заробітній платі, до розпоряджень голови облдержадміністрації та голови обласної ради від 28.04.2012 р.
№ 181/73 та від 28.04.2012 р. № 182/74 про розподіл субвенції з Державного бюджету на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.
У ході засідання депутати заслухали та прийняли до відома інформацію про хід виконання регіональної Програми технічного і фінансового забезпечення, подальшого збереження, вдосконалення та розвитку системи централізованого оповіщення і зв'язку Полтавської області на період до 2015 року, обласної Програми розвитку та забезпечення сталого функціонування автодорожньої інфраструктури загального користування Полтавської області на 2009–2012 роки, регіональної Програми заходів з організації рятування людей на водних об'єктах Полтавської області на 2011–2015 роки.
З-поміж іншого члени комісії заслухали інформацію директора Полтавської дирекції УДППЗ "Укрпошта" Миколи Хоменка про стан поштового обслуговування сільського населення області. Комісія рекомендувала Полтавській дирекції УДППЗ "Укрпошта" розробити проект обласної програми щодо підтримки поштового зв'язку.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.