Екстремальні пологи

"Страшно було", – зізнається Роман. Утім, здобуті раніше в медучилищі теоретичні знання прислужилися на практиці. Приступитися до породіллі медику заважав її чоловік-мусульманин. Він вимагав розвернути потяг на Одесу і забороняв навіть торкатися його дружини. Майбутнього батька втихомирювали провідники, а молодого акушера та породіллю морально підтримував увесь вагон. Провідниці перетворили плацкартне "купе" на міні-операційну. Коли поїзд зупинився на найближчій станції і туди за викликом прибула бригада "швидкої", на світ уже з'явився хлопчик. Лікарі визнали: студент із своїм завданням упорався добре.
Подібний вчинок у біографії юнака не єдиний. Кілька років тому він урятував життя дитині, яку присипало піском. Роман Федько – уже дев'ятий медпрацівник у родині. Лікарська династія веде власну історію від 1825 року, повідомляє ТСН.

***

Про вчинок хлопця, що прийняв пологи у потязі Одеса–Харків, дізналися в Одеському медуніверситеті. Він поділився мріями стати лікарем-урологом, навчатися на бюджетній основі та мати кімнату в гуртожитку. Керівництво вишу за відважний вчинок забезпечило Романа кімнатою в гуртожитку.
Роман Федько до вступу в медуніверситет працював у Кременчуцькій міській лікарні № 2. "Роман – скромний хлопець, він не став розказувати в лікарні про те, як приймав пологи в потязі. Ми дізнались про це з листа від працівників залізниці", – зазначив головний лікар медичного закладу Віктор Севастьян.
Колеги Романа жалкують, що юнак завершує роботу в урологічному відділенні лікарні, й водночас зичать йому змістовного та цікавого студентського життя. Вони сподіваються, що іще одна хлопцева мрія – вчитися на бюджетній основі – здійсниться, бо контракт родина навряд чи подужає. У ректораті одеського вишу такої можливості теж не відкидають. Кажуть, усе залежатиме від самого Романа.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.