Новий підхід до поліпшення життя

Урядом схвалено постанову Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів". Вона регламентує умови забезпечення тих, хто цього потребує, засобами реабілітації та пересування, виготовленими за індивідуальним замовленням, та надання послуг з їх ремонту шляхом безготівкового перерахування коштів підприємствам, які виконують зазначені заявки і відповідають кваліфікаційним вимогам.

Зазначеним нормативним актом зі сфери державного замовлення виключено забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації, оскільки дана норма врегульована законодавством як право на отримання технічних та інших засобів реабілітації, що дозволить інвалідам самостійно обирати виробника і комплектацію технічного засобу реабілітації, а також прискорить процес забезпечення їх такими засобами.

На виконання наказу Міністерства соціальної політики України на базі Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства функціонує сервісний центр із забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації й технічного обслуговування цих засобів. Зазначений сервісний центр надає інвалідам консультації стосовно забезпечення їх засобами реабілітації, вибору моделі й правил користування ними, гарантійних ремонтів та післягарантійного обслуговування інвалідних візків. Найближчим часом також планується створити ще 2 міжрайонних сервісних центри – в Кременчуці та Лубнах.

З початку року головним управлінням спільно з міськими та районними управліннями проведено анкетування інвалідів, які потребують забезпечення колісними кріслами у 2012 році. Налагоджене постійне підвезення інвалідів службою "соціальне таксі" до сервісного центру. На базі Полтавського казенного експериментального протезно-ортопедичного підприємства проведено огляд інвалідів, які потребували, згідно з анкетами, уточнення моделі та типу виробу. В результаті до Міністерства соціальної політики України направлено 1126 анкет інвалідів та дітей-інвалідів, які в свою чергу передані промисловому об'єднанню "Укрпротез" для виготовлення засобів пересування спільно з підприємствами-виробниками. Нині до області вже надійшло близько 200  інвалідних візків, які надані інвалідам у користування.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.