Злагоджена робота “Злагоди”

Через погодні умови урожайність ранніх зернових у господарстві дещо нижча, ніж у попередні роки, – 30 центнерів із гектара. Вирощують також кукурудзу на зерно і силос, соняшник, гречку. Площі ярих культур у цьому році в господарстві збільшено. Значну увагу приділяють і багаторічним травам для потреб тваринництва.

У “Злагоді” діють 2 тракторні бригади, де працюють 50 механізаторів. На трьох молочнотоварних фермах утримуються 1800 голів ВРХ, з них 550 корів, є свиноферма на 400 голів, птахоферма, де розміщено 14 тисяч молодняку курей. Розводять тут переважно породу Адлер сріблястий. Три місяці курчата утримуються в приміщенні молодняку, потім переводяться у “дорослі” вольєри. Курей і півників продають, залишаючи в господарстві постійно по 4–5 тисяч дорослої птиці для виробництва яєць. Яйця курей цієї породи мають попит у споживачів, їх закуповують інкубаторні підприємства, приватники, фермери, які займаються розведенням курей. “Злагода” продає продукцію своєї птахоферми по всій області та за її межі.

За рік від кожної корови у господарстві надоюють більше 6 тисяч кілограмів молока. Добовий надій становить понад 24 кілограми. Найкращі виробничі показники за 6 місяців року мають доярки Тамара Васьків – отримала 4646 кілограмів молока від кожної корови, Світлана Куліш – 4372, Людмила Бойко – 4331, Тетяна Марченко – 4160 кілограмів. Корови проводять літо на вільних випасах, під наглядом пастухів на конях. Кожна ферма має свої вигони, луки для випасу, розповідає заступник директора господарства з тваринництва Ольга Нгареджімті. Молоко здають у Білоцерківку Великобагачанського району,  щодня по 12 тонн. У “Злагоді” відзначають порядність і надійність партнерів із Білоцерківської агропромислової групи, де генеральним директором Оксана Кордубан. Партнери своєчасно сплачують за здану продукцію, завжди йдуть назустріч сільськогосподарським товаровиробникам. Коли виникло питання придбання холодильного обладнання і молокопроводів для ферм, це підприємство надало фінансову допомогу для їх часткової оплати в рахунок майбутнього здавання молока. Зараз завершується монтаж молокопроводів і холодильників на всіх трьох фермах господарства.

ТОВ “Злагода” має кілька магазинів, де продають власну продукцію – хліб, олію, яйця, крупи тощо – та інші продовольчі товари. Селяни залюбки купують свіжі й якісні продукти.  Господарство – головний роботодавець на території Кіровської сільської ради, тому співпраця налагоджена в усіх справах – розчищенні доріг; допомозі школі, місцевим спортсменам; благоустрої населених пунктів, відзначає сільський голова Віра Науменко. Зокрема завершується заміна вікон на пластикові у Кіровському НВК, на ці цілі у нинішньому році “Злагода” спрямувала 100 тисяч гривень.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.