Грузинський поет на землі України

Обласна громадська організація "Полтавське територіальне грузинське братство "Георгія" та його голова Рамазі Заркуа звернулися до Миргородського літературно-меморіального музею Давида Гурамішвілі з ініціативою відкрити меморіальну дошку. Ця пропозиція була підтримана колективом науковців-музейників.

На урочистості до Миргорода завітала грузинська делегація – дипломати, письменники, фольклорні колективи, представники діаспори. Право відкрити меморіальну дошку було надане представнику Посольства Грузії в Україні Гелі Думбадзе, міському голові Миргорода Сергію Соломасі, президентові Всеукраїнського громадського об'єднання "Георгія" Бєсіку Шамугія, голові Полтавського територіального грузинського братства "Георгія" Рамазі Заркуа, автору меморіальної дошки Давидові Гурамішвілі, лауреату обласної премії імені Панаса Мирного, члену ради приватних підприємців Полтави Вадимові Голобородову. 

Учасники урочистостей поклали квіти до пам'ятника Давидові Гурамішвілі. На могилі митця панахиду за спокій душі раба Божого Давида відслужив грузинський священик із міста Зугдіді – протоієрей Малхаз Чантуріа, настоятель кафедрального собору Влахернської ікони Божої Матері. Слово про Давида Гурамішвілі виголосили й доповідачі "круглого столу" "Грузинський поет на землі України". Великому землякові присвятив свою виставку грузинський фотохудожник Шалва Лондарідзе.

Запальними танцями та ліричними піснями миргородців і гостей міста вітав ансамбль Грузинського культурно-освітнього центру "Іберіелі" з Києва, звучали колоритні пісні у виконанні хору національно-народної організації "Цотне Дадіані" та фольклорного юнацького ансамблю "Мартве", співаки яких прибули на урочистості з Грузії. Українською та грузинською співав і художній колектив "Малахіт" Полтавської державної аграрної академії. Відкриття меморіальної дошки Давидові Гурамішвілі в Миргороді – це ще один місточок, котрий єднає український і грузинський народи і є запорукою добробуту й процвітання двох дружніх народів.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.