У вогні броду немає

Загалом із початку року на Полтавщині сталося 210 пожеж, спричинених випалюванням сухої трави. Через необережне поводження з вогнем

в області вже виникло 11 торф'яних пожеж, внаслідок яких вигоріло майже 10 гектарів покладів торфу. В лісових масивах Полтавщини з початку року зафіксовано 42 пожежі, під час яких вигоріло майже 14 гектарів  лісової  підстилки та 24,5 гектара верхового лісу. В минулому році сталося 36 лісових пожеж.

Управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації інформує, що нині в області встановлена висока пожежна небезпека, у ряді районів склався найвищий клас пожежної небезпеки, тому категорично забороняється випалювати суху траву на луках, поблизу торфовищ, спалювати пожнивні рештки на полях. Мешканцям та гостям області заборонено відвідувати хвойні ліси.

Під час відпочинку на природі слід обов'язково дотримуватися правил пожежної безпеки, а саме: не кидати непогашені сірники та недопалки, перед розпалюванням багаття треба спочатку облаштувати місце для вогнища. Для  цього необхідно обрати місце подалі від дерев та розчистити його від сухої трави. Біля багаття слід мати певну кількість води або піску, щоб у разі розповсюдження полум'я можна було його відразу загасити.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.