Студентський офіцерський стрій

Протягом двох років молоді люди одночасно з навчанням в університеті оволодівали військовою справою, нещодавно завершили  місячний навчальний збір на базі Харківського університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба і радіолокаційної станції в Щербанях Полтавського району, де  проходили військову підготовку, складали заліки й іспити на закріплення військових навичок і вмінь.

І ось – урочистий день присяги. Церемонію провів проректор університету з науково-педагогічної роботи і корпоративного управління, полковник Анатолій Мартиненко. З прийняттям присяги курсантів привітали ректор ПНТУ імені Ю.Кондратюка, депутат обласної ради Володимир Онищенко, начальник управління державної служби Головного управління держслужби України в Полтавській області Олександр Черчатий, секретар Полтавської єпархії отець Михаїл, почесні гості, командири та батьки. Прийняття присяги біля бойового прапора і отримання звання молодшого лейтенанта запасу – визначні події для молодих людей. Курсанти присягнули бути гідними своїх дідів і батьків, колишніх солдатів, а при потребі – стати до лав захисників рідної землі, наголошувалося у промовах.

Демонструючи військову виправку, юнаки пройшли урочистим маршем біля трибун у супроводі оркестру. Учасники гуртків самодіяльності Центру культури і студентської творчості університету привітали молодих офіцерів запасу пісенними номерами.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.