Спільне вирішення актуальних проблем

Як повідомила Оксана Гарнець, за два роки діяльності DESPRO реалізовано 40 проектів місцевих громад. Досягнуто значних соціальних, економічних результатів: близько 15 тисяч сільських мешканців цільових регіонів одержали можливість користуватися якісними послугами водопостачання, загальна вартість проектів склала понад 7,6 мільйона гривень, із яких близько 54 відсотків коштів – внесок DESPRO, 29 відсотків – зібрано мешканцями громад, решту – близько 17 відсотків – профінансували місцеві бюджети.

– Це – проекти щодо вирішення проблем водопостачання кожного окремого села, які базуються або на відновленні існуючих, або ж на будівництві нових мереж, – зазначила Оксана Гарнець. – Крім того, ми розпочали два проекти щодо вирішення у районному масштабі проблем із твердими побутовими відходами.

– Проблеми із водопостачанням сільських населених пунктів, утилізацією твердих побутових відходів для нашої області є доволі актуальними, громади потребують допомоги. Тому ми зацікавлені, щоб проект працював на Полтавщині, – підкреслив голова обласної ради Іван Момот. – Розпочнемо з інформаційної сесії для представників сільських територій, керівників районів. Сподіваюся, що в подальшому спільно зробимо конкретні справи з вирішення цих проблем сільських громад. Проект передбачає співфінансування на рівні 30 відсотків, але це вкрай необхідні кошти, і ми готові до співфінансування з обласного бюджету. Думаю, що буде фінансова участь і районних та місцевих бюджетів зацікавлених територій, а також населення і підприємств, які там працюють.

У зустрічі також взяли участь начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Дмитро Орлов, голова Полтавського регіонального відділення Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Олександра Шереметьєва.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.