Ні досвід, ні здобутки…

А ще не так давно цю школу називали елітною, адже у класах було не більше 20 учнів, а у дошкільних групах – 16. Вихованці цих груп вивчали англійську мову. Харчування – за вибором дітей і батьків. Наприкінці хаотичних 1990-х це й справді викликало захват, а після 2005-го школа «Ада» у Кременчуці переживала справжнісінький бум. У дітей, чиї батьки були спроможні платити за навчання помірну платню, й справді було все найкраще – класи, підручники, навчальні програми з використанням новітніх технологій, сертифіковані програми на DVD-носіях… Найдосвідченіші й найтурботливіші вихователі та вчителі докладали чимало зусиль, щоб забезпечити кожній дитині радість і задоволення від щоденної копіткої навчальної праці… І ось такий сумний фінал. То що ж трапилося?

Однією з причин закриття школи керівництво закладу називає неприбутковість освітянської діяльності. Через відсутність коштів останнім часом школу й дитсадок, створений при ній, обсіли борги за теплоносії, почалися збої з виплатою зарплати педколективу. Слід віддати належне місцевій владі, яка неодноразово  допомагала закладу знаходити вихід зі скрутних ситуацій. Однак фінансувати приватну структуру з міського бюджету заборонено чинним законодавством. Загалом місто не було зацікавлене у закритті школи. Разом із тим батьківська плата сягнула межі, коли її підвищення є кроком у нікуди. Тож уже з серпня поточного року шкільна сім’я «Ади» розпадеться. Батьки школярів уже отримали документи й готуються влаштовувати своїх дітей до інших шкіл міста.

 А от вихованцям дитячого садочка пощастило більше, адже міська влада прийняла рішення створити на базі школи, приміщення якої вона орендувала, ще один комунальний дитсадок. Зважаючи на те, що  він знаходиться у центральній частині міста, у влади з’явилася можливість розв’язати досить гостру проблему з наявністю вільних місць у дитячих садках цього мікрорайону. Передбачається, що вже у жовтні там буде відкрито шість дитячих груп на 140 місць.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.