У призначені день і час

 

До складу Комсомольського відділення Ощадбанку України входять десять філій. Розташовані вони у Комсомольську та Кобеляцькому районі. Як повідомила керуюча відділенням Віолетта Чебикіна, у банківських установах Комсомольська щодня працюють чотири представники Центру зайнятості, які допомагають громадянам, в першу чергу – поважного віку, розібратися в нюансах актуалізації та отримання Національної картки, термін дії якої становить три роки. Як відомо, компенсаційна виплата обов’язково зараховується на поточний рахунок із видачею Національної платіжної картки. Це дає можливість перевести всю суму або частину коштів на вкладний (депозитний) рахунок в Ощадбанку з нарахуванням підвищених відсотків; отримувати готівкові кошти в мережі установ Ощадбанку по всій території України без комісії;  здійснювати покупки в торгових точках, які обслуговує Ощадбанк; по всій території України отримувати пенсію та інші види соціальної допомоги, надавши в установу банку заяву відповідного зразка; отримати знижку в торговельних установах – партнерах Ощадбанку й сплачувати комунальні платежі в установах Ощадбанку; у майбутньому зручно та швидко отримувати наступні компенсаційні виплати.

У Комсомольську для цього встановлено п’ять банкоматів. У чотирьох торгових точках громадяни можуть за отриманими картками придбати товари промислової та продовольчої груп. Дещо складнішою є ситуація у Кобеляках і районі, але найближчим часом ситуацію зі встановлення мережі банкоматів Ощадбанку буде нормалізовано. Утім, як зазначила Віолетта Чебикіна, ніхто не примушує вкладників залишати кошти на рахунках, їх можна отримати відразу ж. У цілому ж процес актуалізації вкладів у комсомольському регіоні проходить досить жваво, адже 2008 року свої заощадження отримала незначна кількість вкладників. Нині тут очікують більше 12 тисяч вкладників колишнього Ощадбанку СРСР, майже 60 відсотків із яких уже пройшли процедуру актуалізації.

***

У Гадяцькому районі виплата компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР відбувається злагоджено, без ажіотажу й черг.

– На початку червня ми розпочали виплату вкладникам, котрі до цього часу встигли актуалізувати свої персональні дані, – зазначив керуючий Гадяцьким відділенням Ощадбанку Сергій Харченко. – Кожен із клієнтів, хто актуалізував власні дані, отримує про це повідомлення, і йому призначаються день та час, коли треба приходити за Національною карткою, на яку й нараховують компенсацію. Поки що більшість клієнтів віддають перевагу готівці.

Компенсаційні виплати триватимуть в усіх відділеннях Ощадбанку до кінця року. Вкладники, які не актуалізували свої дані у 2008 році, зможуть це зробити, за словами Сергія Харченка, починаючи з 1 вересня цього року. Спадкоємці померлих власників вкладів мусять нотаріально оформити спадок, а потім актуалізувати свої дані й чекати черги на отримання компенсації.

***

71 решетилівець має Національну картку для отримання компенсацій Ощадбанку.

Про виплату компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР в Решетилівському районі розповіла керуюча Решетилівським відділенням Ощадбанку Любов Джос.

У відділенні триває актуалізація даних вкладників, які не отримали протягом 2008 року компенсаційні кошти в межах проіндексованих заощаджень та дані про яких внесено до “Реєстру вкладників заощаджень громадян” до 1 січня ц.р. Актуалізація здійснюється у вівторок, четвер та суботу. Дні компенсаційних виплат – понеділок, середа і п’ятниця, відповідно до часу, який вкладникам призначено при актуалізації. Процес актуалізації займає близько 5 хвилин, а отримання грошей – 10–15 хвилин. Проблем із коштами і черг у відділенні немає. Як зазначає Любов Джос, уникати черг допомагає відлагоджена система роботи з громадянами.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.