Стартував сезон риболовлі

На цьому він наголосив у селі Келеберда Кременчуцького району, де відбулося урочисте відкриття сезону риболовлі на Дніпрі з освяченням води.

Вітаючи учасників заходу, Володимир Замикула наголосив на тому, що розвиток рибництва в регіоні є важливим сегментом розвитку сільських територій. Водночас він констатував, що, маючи доволі великі обсяги водного дзеркала, держава майже 70% рибної продукції завозить з-за кордону. Тому обласна влада прагне дати імпульс розвитку цієї галузі. На створення умов для відновлення рибних ресурсів насамперед спрямована й обласна програма розвитку галузі. У її рамках на Полтавщині вже проведено низку семінарів і демонстраційних показів. Вони були організовані обласною дорадчою сільськогосподарською службою спільно з облдержадміністрацією, профільними обласними управліннями та службами, райдержадміністраціями.

Підбиваючи підсумки нерестової кампанії, начальник головного управління “Полтавадержрибоохорона” Леонід Грива зауважив, що, на жаль, не всі любителі риболовлі є законослухняними громадянами. За два місяці нересту було затримано понад 300 порушників, вилучено 8 тонн незаконно виловленої риби.

***

За словами заступника начальника – старшого державного інспектора Сулинської державної інспекції охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства Держрибагентства України Оксани Кулинич, протягом цьогорічного нерестового періоду співробітниками Сулинської держрибінспекції, які охороняють територію природно-заповідного фонду, а саме – Сулинську затоку Кременчуцького водосховища, було зафіксовано значно більше порушень законодавства і складено відповідних актів,  ніж у відповідний період минулого року.

– Нерест тривав з 1 квітня по 10 червня згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства, – повідомила Оксана Кулинич. – За цей період співробітниками Сулинської державної інспекції охорони, використання і відтворення водних живих ресурсів та регулювання рибальства Держрибагентства України загалом було виявлено понад 450 різних протиправних діянь.

За нерестовий період на території Сулинської затоки Кременчуцького водосховища співробітники Сулинської держрибінспекції затримали майже 400 правопорушників. У них вилучили понад 3200 кг риби і 650 знарядь лову. Вирішується питання про відкриття кримінальних справ за статтею 249 Кримінального кодексу України (за незаконне заняття рибним промислом) стосовно 25 осіб. Загалом за нерестовий період браконьєри своїми діями в межах Сулинської затоки Кременчуцького водосховища завдали державі збитків на суму майже 90 тисяч гривень.

Згідно з Правилами любительського і спортивного рибальства на території природно-заповідного фонду в Сулинській затоці Кременчуцького водосховища вилов риби заборонено протягом всього року. Єдине відведене органами рибоохорони в Сулинській затоці Кременчуцького водосховища місце, де дозволяється ловити рибу на вудочку з одним гачком під контролем представників органів рибоохорони, – ділянка в районі села Липове Глобинського району.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.