Програма підтримки дітей

Ще певна кількість дітей за кошти благодійного фонду Полтавського гірничо-збагачувального комбінату має змогу поїхати до спеціалізованих лікувальних центрів Києва, Донецька та Трускавця, щоб упродовж двох тижнів зміцнити здоров’я. Однак, як зазначила заслужений лікар України, дитячий невролог Наталя Глінкіна, у місті є діти, які неспроможні виїздити за межі міста. Саме для них на базі дитячого соматичного відділення міської педіатричної служби відкрито центр реабілітації для дітей із обмеженими фізичними можливостями.

Його відкриття міський голова Сергій Супрун назвав знаковою подією. Насамперед для батьків, які, виховуючи дітей із особливими потребами, досить часто залишаються наодинці з сімейним горем. Нині допомоги центру реабілітації потребує багато дітей, особливо необхідною така допомога є для тих сімей, де дитиною опікується одна мати.

Як розповіла Наталя Глінкіна, фінансуватиметься відділення з міського бюджету, працюватиме за програмою індивідуальної реабілітації. Спершу цілеспрямовану медичну допомогу зможуть отримати шестеро малюків віком до шести років. Курс відвідувань не обмежуватимуть у часі. За допомогою до кваліфікованих фахівців батьки зможуть приводити своїх дітей щодня, крім вихідних. Таким чином батьки також зможуть спілкуватися між собою, ділитися досвідом і корисною інформацією. Головним у цьому проекті є об’єднання зусиль лікарів і батьків задля успішної адаптації дітей-інвалідів до суспільного середовища й покращення стану їхнього здоров’я.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.