“Орлятко” й орлята

Підтвердженням цього є стабільно максимальна наповненість кожної табірної зміни. Уже більше десяти років “Орлятком” опікується обласна рада Всеукраїнської профспілки працівників органів Державної податкової служби. За цей час у ДОЦ проведено комплекс ремонтних робіт, залучено чималі кошти для його модернізації, аби відпочинок дітей став більш комфортним та цікавим.

Серед почесних гостей, які завітали до “Орлятка” на урочисте відкриття літнього оздоровчого сезону 2012 року, були Герой України, голова Котелевської райдержадміністрації Тетяна Корост, заступник голови ДПС у Полтавській області Людмила Голуб, голова обласної ради Всеукраїнської профспілки працівників органів ДПС у Полтавській області Ольга Клочко. Вони привітали хлопчиків і дівчаток із початком першої табірної зміни й побажали їм гарного відпочинку та якісного оздоровлення, аби наступний навчальний рік діти розпочали сповненими енергії та життєвих сил.

Традиційно в літній сезон ДОЦ “Орлятко” працюватиме у три зміни. За цей час заплановано оздоровити близько шестисот школярів віком від 6 до 15 років. Окрім дітей податківців, у таборі за рахунок обласної ради Всеукраїнської профспілки працівників органів ДПС відпочиватимуть діти-сироти та діти з малозабезпечених сімей.

– Серед дітей, які приїжджають до нашого оздоровчого центру, є чимало постійних відпочивальників. Тож дуже цікаво спостерігати, як вони з кожним роком змінюються, дорослішають, – розповідає директор ДОЦ “Орлятко” Іван Вовнянко.

Сумувати юним вихованцям “Орлятка” не доводиться, адже кожен знаходить заняття до смаку. Скажімо, одні із задоволенням відвідують заняття в танцювальному гуртку, інші – віддають перевагу музичному. А ще тут є багата бібліотека, діють спортивна зала, комп’ютерний клас, дитячий ігровий майданчик, футбольне поле… Передбачені для дітей і різні спортивно-туристичні заходи та відвідування річки. До охайного пляжу на березі Ворскли малечу підвозить автобус табору.

Веселі розваги на свіжому повітрі, заняття спортом сприяють хорошому апетиту. В оздоровчому центрі “Орлятко” харчування п’ятиразове. Щоденний раціон дітей – поживні та корисні страви, приготовані з екологічно чистих продуктів, які постачає місцевий виробник – ТОВ “Агрофірма “Маяк”. Їдальня – комфортабельна, складається з двох просторих залів.

Аби кожна табірна зміна мала свою родзинку й не була схожою на попередню, педагогічний колектив ДОЦ щороку пропонує нову тематичну програму. Звісно, нині не оминули увагою знакову для нашої країни подію – чемпіонат Європи з футболу. Тож ця табірна зміна проходить під назвою “Євроленд”. Символіка футбольного чемпіонату присутня і на табличках із назвами загонів, і на малюнках та плакатах, розміщених у корпусах. Навіть під час відкриття літнього оздоровчого сезону двоє із вихованців завітали на урочисту лінійку в образах талісманів Євро-2012 – Славка та Славека. Все це створює особливу атмосферу футбольного свята.

За словами директора оздоровчого центру Івана Вовнянка, у ході підготовки “Орлятка” до цьогорічного сезону було використано більше ста тисяч гривень. За ці кошти замінили труби водопостачання, насосну систему, встановили очисні фільтри. Також закупили нові ліжка, килимки, спортивне обладнання. Окрім того, головні спонсори – податківці – придбали для оздоровчого центру великий плазмовий телевізор, аби діти-орлята стали ще ближчими до футбольних поєдинків кращих команд Європи й мали змогу підтримувати нашу збірну, вболівати за її перемогу.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.