Пам’ятник швейній машинці

Днями до цієї унікальної колекції додалася ще одна скульптура. Напередодні професійного свята працівників легкої промисловості поблизу головної будівлі ТОВ “Тіко ЛТД К0”, що в Комсомольську, з’явився пам’ятник швейній машинці. Нині на цьому потужному підприємстві працює понад тисячу осіб. Продукцію, виготовлену дбайливими руками швачок Комсомольська, знають не лише в Україні, а й далеко за її межами. А ще донедавна галузь легкої промисловості ледь не зникла у монопрофільному місті гірників. Її майже з руїн підняв засновник компанії, депутат Комсомольської міської ради Володимир Говоренко.

В урочистостях з нагоди відкриття пам’ятника взяли участь працівники підприємства, мешканці міста. Традиційну стрічку перерізали міський голова Комсомольська Сергій Супрун і Володимир Говоренко. Останній зауважив, що ідею встановити пам’ятник машинці виношував майже два роки, адже таким чином хотів висловити шану та подяку за плідну працю і високий професіоналізм усім працівникам галузі.

Легендарна ручна машинка “Зінгер” у виконанні Олега Рябо вдалася елегантною та красивою. Зображення на п’єдесталі вдвічі більше від оригіналу, кожна його частина є точною копією. На ліплення скульптури, виконаної із сучасних композитних матеріалів, авторові знадобилося більше трьох місяців. Це вже третя його робота професійного спрямування.

На урочистостях Сергій Супрун наголосив, що легка промисловість у Комсомольську має високий рівень розвитку і великі перспективи. Здобутки компанії у цілому сприяють тому, що упродовж останніх років у економіці міста простежується позитивна динаміка розвитку господарського комплексу. Про це свідчать такі факти, як збільшення обсягів реалізації промислової продукції, розміру середньомісячної заробітної плати, інвестицій в основний капітал. Усе це допомагає Комсомольську зберігати лідерські позиції серед міст Полтавської області.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.