Нема в світі ліпше страви, як галушки у сметані…

 

У сквері побіля Свято­Успенського собору розвернули свої намети 11 закладів харчування. Вони змагалися за перемогу в смачному конкурсі “Полтавська битва – битва кухарів”. До складу журі, котре оцінювало кулінарні здібності учасників і визначало переможців, увійшли заступник голови облдержадміністрації Борис Галушко та міський голова Полтави Олександр Мамай. Кожен із конкурсантів був визнаний найкращим в одній із номінацій. Але призи – безкоштовні галушки від ГО “Наш Дім – Полтава” – отримали всі бажаючі.

Тих, хто завітав на дійство, пригощали різними наїдками – шашликами, котлетами, варениками… Але найбільше в меню кожного учасника конкурсу було, звичайно ж, галушок, приготовлених за особливими рецептами і на будь­який смак. Щоправда, коштували вони недешево – по 35 гривень за 200 грамів. Але свято є свято, тож бажаючих скуштувати традиційну полтавську смакоту на свіжому повітрі й у приємній компанії було чимало.

Гості дійства також мали змогу взяти участь у майстер­класі з приготування галушок по­полтавському, сфотографуватися зі смачним символом Полтави, придбати у Містечку майстрів сувенір на згадку, подивитися цікаву концертно­розважальну програму творчих колективів міського Будинку культури, Малої академії мистецтв, а також гурту “Архів ресторанної музики”, колективу “Співаючі барабани” 2­ї міської музичної школи. Родзинкою цьогорічного Свята полтавської галушки стали екскурсії містом під назвою “Полтавська галушка” на фірмовому автобусі.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.