Людський і виробничий фактор

 

Протягом останніх двох років у районі вдалося значно підвищити рівень виробництва молочної продукції. У планах – до 2015 року – наростити поголів’я корів до 7 тисяч (нині є 4 тисячі). На переконання керівника району, це завдання цілком реальне. У районі також ведеться активна соціальна політика. Зокрема майже всі діти дошкільного віку відвідують дитсадки, на належному рівні працюють школи, медичні та соціальні заклади. А для надання послуг одиноким малозахищеним людям поважного віку, які потребують підтримки держави, в райцентрі планують відкрити Центр соціального піклування.

Для ознайомлення з ходом виконання соціально-економічних реформ у Котелевському районі з робочою поїздкою побував голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. Керівник області ознайомився з роботою виробничих підрозділів ПСП “Ковпаківець”, яке господарює на 735 гектарах землі, розвиває тваринницьку галузь і будує житло для своїх працівників. Навіть за не надто сприятливих погодних умов тут, за словами директора господарства Віктора Горьового, хороші види на врожай. Нині в ПСП завершуються приготування до жнив.

На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення Котелевської РДА перебуває 9300 осіб. Як зазначила начальник головного управління праці та соціального захисту населення ОДА Людмила Корнієнко, тут створено належні умови для надання послуг відвідувачам, працюють відділення соціальної й медико-соціальної реабілітації, 483 особи обслуговуються працівниками територіального центру вдома. Олександр Удовіченко також оглянув приміщення у центрі Котельви, де після реконструкції планують відкрити Центр соціального піклування для людей поважного віку.

Майже півроку тому в ТОВ АФ “Маяк” було введено в експлуатацію першу чергу птахокомплексу на 10 тисяч курей-несучок, збудованого за найсучаснішими технологіями, з повною механізацією всіх виробничих процесів. У вересні цього року, за словами заступника директора агрофірми “Маяк” з питань тваринництва Сергія Телюка, буде впроваджено другу чергу птахокомплексу загальною потужністю 25 тисяч голів курей породи ломан-браун. До речі, тільки 3% кормів для птахівничої галузі агрофірма купує, решта – власного виробництва. Керівника області також ознайомили з роботою перепелиної ферми, де виробляється екологічно чиста продукція для мережі магазинів “Рідне село”.

СТОВ “Скіф” має в обробітку 2,5 тисячі гектарів землі. Значну увагу в господарстві приділяють розвитку тваринництва. Як розповів керівник СТОВ Олексій Бовдир, у найближчих планах – довести дійне стадо до 800 корів. Нині ж тут споруджується доїльний зал, який буде введено в експлуатацію у вересні цього року. Дбає керівництво господарства й про соціальну сферу села, де орендує землю. Щорічно значні кошти тут вкладаються у будівництво житла, на підтримання об’єктів соціальної сфери населеного пункту.

Підбиваючи підсумки робочої поїздки, голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко зазначив:

– У Котелевському районі ми побачили нові виробничі об’єкти, які будуються агроформуваннями. Це сучасний підхід, сучасні технології, та головне – тут створюються нові робочі місця. Що стосується соціальних об’єктів, то нині ми робимо конкретні справи – підвищення соціальних виплат. Є певні проблеми з матеріальною базою територіального центру. Місцева влада пропонує варіанти вирішення питання. Дехто в інших районах не пропонує, чекає на кращі часи. У Котельві ж керівники вишукують можливості, тож ми будемо допомагати вирішувати питання будівництва цього об’єкта, я думаю, що зможемо переконати депутатів обласної ради, щоб частково профінансувати його з обласного бюджету.

У центрі Котельви також завершується добудова дитсадка, в тому числі й за рахунок державної субвенції. Тобто той, хто проявляє ініціативу й вирішує конкретні справи, повинен мати підтримку з боку держави. І влада буде робити все, щоб такі люди мали можливість реалізувати задумане на благо рідного краю, – підкреслив Олександр Удовіченко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.