Водні процедури для парасольки

 

Дощова вода рідко буває абсолютно чистою і, як правило, містить чимало домішок, які залишають на тканині вашого “дашка” патьоки. Тому не забувайте в разі необхідності прати парасольку. Для цього достатньо замочити її в напівзакритому положенні в теплій мильній воді на 20 хвилин, потім злегка потерти губкою, особливо місця згинів, розкрити й обполоснути під душем.

Якщо прання не допомогло, застосуйте розчин нашатирного спирту (півсклянки нашатирю на 1 л води). Протріть забруднені місця губкою, змоченою в спирті. Для цього ж підійде і розчин оцту з водою (50 на 50).

Чорну парасольку чистять щіткою, змоченою у відварі міцного чаю. Щоб освіжити забарвлення кольорової парасольки, протріть поверхню поролоновою губкою, змоченою в слабкому розчині оцту (2 столові ложки на 1 л води). Плями іржі можна відтерти лимонним соком, після чого очищену поверхню треба промити водою і потримати над парою. Якщо на поверхні парасольки накопичився пил, її можна почистити м'якою щіткою, змоченою у розчині прального порошку для вовняних і синтетичних тканин.

Парасольку важливо правильно сушити. Ще раз наголосимо на деяких важливих моментах. Поширений спосіб сушіння, коли її розкривають повністю, призводить до того, що зайвий раз розтягується тканина купола й створюється непотрібне навантаження на спиці – тим самим скорочується термін служби парасольки. Краще сушити парасольку напіввідкритою. У жодному разі не кладіть вологу парасольку в чохол, інакше вона може не тільки набути неприємного запаху, а й стати розплідником плісняви. Після просушування потрібно акуратно скласти тканину купола навколо каркаса.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.