Спільними зусиллями – за чисте довкілля

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова обласної ради Іван Момот взяли участь у прибиранні берега Ворскли вздовж полтавського мікрорайону Левада.

– Сьогодні в державі традиційно відзначається День довкілля, тому нині в усіх куточках області проводяться екологічні акції. До того ж триває двомісячник чистоти. Такі заходи мають ще й велике виховне значення, адже формується бережне ставлення до природи, – наголосив у інтерв’ю журналістам голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко.

– Зрозуміло, що влада повинна передусім організовувати роботу задля того, щоб довкілля було чистим, і своїм прикладом показувати, як потрібно працювати. Приємно, що поруч із людьми старшого і середнього віку до праці стали молоді люди, – зазначив голова обласної ради Іван Момот.

За словами координатора суботника, начальника головного управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації Олександра Тонкова, загалом цього дня прийшло прибирати берег Ворскли близько півтисячі осіб.

***

З ініціативи колективу редакції Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини”, за участю співробітників Полтавського відділення Харківської філії компанії “Київстар” на Алеї журналістів, що на вулиці Ватутіна обласного центру, висаджено понад півсотні кущів троянд. До акції долучились представники обласних і міських ЗМІ, заступник голови облдержадміністрації Борис Галушко.

***

У Кременчуцькому районі працівники закладів освіти та культури, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування у селі Піщане впорядковували паркову зону. Кипіла робота і в інших населених пунктах: здійснено благоустрій територій поблизу адміністративних будівель, упорядковано квітники та газони, прибрано узбіччя доріг.

***

У Диканському районі працівники райдержадміністрації та райради спільно з працівниками ДП “Диканське дослідне лісомисливське господарство” заклали березову алею вздовж дороги, що веде від автотраси Полтава – Суми до села Михайлівки.

***

У Решетилівці представники виконавчої влади, місцевого самоврядування, депутати районної ради заклали калиново-березову алею поблизу стадіону “Колос”. Стараннями учнів школи побільшало деревець і біля навчального закладу. Жителі селища прибрали під'їзні шляхи до райцентру, впорядкували прибережну зону річки Говтва.

Репортаж підготували:

Віра ІЛЬКОВА, Максим СИКАЛО,

"Зоря Полтавщини";

Світлана ГЛУШКО, Іван ЦИГАН/

Журналісти.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.