Посівна набирає обертів

Весняно-польові роботи в цілому в державі перевищують минулорічні темпи їх проведення. Проте лише 13% площ озимих пересіяно ранніми зерновими й зернобобовими культурами, водночас значно збільшено прогнозні показники сівби соняшнику, що може призвести не тільки до зниження ціни на нього, а й до погіршення родючості грунтів.

Йшлося також про необхідність дотримання науково обґрунтованої структури посівних площ, сівозмін, рівень забезпечення репродукційним насінням, пально-мастильними матеріалами, забезпечення кредитними ресурсами. Також наголошувалося на низькій оперативності роботи комісії з відшкодування державою коштів за пересів озимих культур. Поки що подано заявки лише на 13% площ пересіву озимого клину, тож термін подання заяв продовжено до 20 травня.

***

За даними головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, станом на 24 квітня ярі культури в області посіяно на площі майже 440 тисяч гектарів, з них ранні зернові й зернобобові, сівбу яких уже завершено, займають майже 200 тис. га. Зокрема ярого ячменю посіяно на площі понад 170 тис. га, ярої пшениці – 9,3 тис. га, гороху – 7 тис. га, вівса – майже 6 тис. га. Озимі зернові культури пересіяно на 34 тис. га, у тому числі ярим ячменем – майже 20 тис. га.

В агроформуваннях області також сіють кукурудзу (58 тисяч гектарів), цукрові буряки (53), соняшник (101), сою (9), ріпак (3). Загалом темпи сівби на Полтавщині по всіх культурах значно перевищують минулорічні показники.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.