Олександр ЯВДОЩУК: “Проблем, які не можна вирішити, не існує”

Пройшовши шлях від босоногого хлопчака до людини заможної, Олександр Явдощук не розгубив людських цінностей. Так його виховували батьки. З терпким щемом пригадує Олександр Панасович рідне село Рудницьке, що на Вінниччині, своє дитинство, яке справді було босоногим. Його батько працював у шахті, ще молодим був травмований і став інвалідом, мама все життя трудилася у колгоспі. Достатки в родині були більш ніж скромні. Тож перші куплені батьками черевики видавалися дивом. Його мама була людиною віруючою і малого Сашка научала жити за християнськими заповідями. Не цурався ніякої домашньої роботи, ще змалку пізнав ціну заробленої копійки. Вже після п'ятого класу підробляв у колгоспі, а коли закінчив сьомий – трудився причіплювачем. Пройшовши сільські університети, Олександр Явдощук по закінченні восьмирічки вступив до Одеського технікуму нафтової та газової промисловості. Згодом – гарт характеру в лавах армії. Опісля доля кидала його то на Крайню Північ, де розпочав свою трудову біографію слюсарем БУ-7, то у південні широти Краснодарського краю, де працював апаратником Троїцького йодного заводу.

З 1988 року його життя нерозривно пов'язане з Диканькою, з управлінням по експлуатації газового господарства. Хвалитися тим, чого вдалося досягти, Олександр Явдощук не любить, його девіз – не обіцяю, а роблю. А зроблено справді чимало. Олександр Панасович –  один із найактивніших депутатів районної ради минулого скликання, принциповий і думаючий представник диканської громади в обласній раді нинішнього скликання, член постійної депутатської комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр.

Олександр Явдощук допомагає землякам не лише щирим словом, порадою. У переліку його добрих справ за рік – матеріальна допомога для покращення харчування дітей у пришкільному таборі Водянобалківської загальноосвітньої школи; на проведення святкових заходів для ветеранів з нагоди Дня Перемоги – Диканському територіальному центру соціального обслуговування; на ремонт дитсадка Балясненської сільської ради; на придбання облицювальної плитки для ремонту шкільної їдальні Водянобалківської загальноосвітньої школи; на придбання комп'ютера для шкільної бібліотеки Балясненської ЗОШ; для ремонту церкви у Балясному та Свято-Троїцької церкви у Диканьці; до Дня ліквідатора аварії на ЧАЕС – Диканській районній організації “Союз Чорнобиль”; на видання збірки віршів земляка Бориса Ладура; двадцять два мешканці району з числа пенсіонерів, інвалідів, тяжкохворих отримали фінансову допомогу на лікування, ремонт помешкання, утримання малолітніх дітей; відгукнувся депутат і на прохання про матеріальну підтримку Великорудківського будинку культури, Стасівської та Чапаєвської шкіл.

Олександр Явдощук, викладаючи свої думки, зауважує: “Проблем, які не можна вирішити, не існує. Необхідні лише довіра людей, бажання, мета, однодумці, прийняття деяких нормативних документів, які дозволять втілити в життя усі ідеї та проекти”.

Послідовно впроваджує Олександр Явдощук свою передвиборну програму, і сьогодні він твердо переконаний: проблем, які не можна вирішити, не існує.

У ці дні Олександрові Панасовичу Явдощуку виповнюється 50 років. Козацького здоров'я, наснаги в усіх починаннях, добра та радості ювіляру зичать зоряни.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.