Розглянуто екологічні й соціальні питання

Участь у роботі зібрання взяли голова Кобеляцької РДА Анатолій Таранушич, голова районної ради Юрій Тагадюк, керівники ряду профільних управлінь, науковці-екологи.

Депутати оглянули ділянку річки Кобелячок у межах міста Кобеляки, яку необхідно розширити та поглибити. Екологічні роботи тут через відсутність коштів призупинені. Як зазначив міський голова Кобеляк Олександр Ісип, мешканці занепокоєні долею річки, яка швидко міліє. Міськрада подала запит на фінансування робіт у 2012 році з фонду охорони навколишнього природного середовища області.

Учасники зібрання відвідали регіональний ландшафтний парк “Нижньоворсклянський”, створений за рішенням обласної ради у 2002 році. До парку, загальна площа якого 23200 га, входять долина річки Ворскли з острівною системою у Дніпродзержинському водосховищі, землі Кишенського та Новоорлицького лісництв ДП “Кременчуцький лісгосп”. Депутати пройшли одним із еколого-туристичних маршрутів до Зміїної гори. В адміністративно-науковому центрі парку села Лучки пройшло пленарне засідання, на якому розглянули перспективу створення обласного еколого-просвітницького центру на території РЛП “Нижньоворсклянський”. Представники районної влади і дирекції парку розповіли про його проблеми. Зокрема необхідно придбати сучасний моторний човен для інспекторів охорони, встановити демонтовані лінії електромереж, реконструювати інфраструктуру. Районний бюджет, на балансі якого знаходиться парк, не в змозі забезпечити фінансування цих видатків. З обласного бюджету кошти останній раз надходили у 2009 році. Районна влада направила запити на фінансування з обласного природоохоронного фонду в нинішньому році.

– Ми зобов’язані спільними зусиллями відновити і покращити роботу парку “Нижньоворсклянський”, – зазначила голова комісії Тетяна Корост. – Для цього потрібно поліпшити матеріальну базу адміністративно-наукового центру, привести її до належного стану. Будемо сприяти розвитку парку.

На базі Новосанжарського дитячого будинку-інтернату, що належить до об'єктів спільної власності територіальних громад області, відбулося виїзне засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, яке провів голова комісії Анатолій Олійник. Учасники зібрання  оглянули матеріальну базу будинку-інтернату, ознайомилися з умовами проживання дітей, рівнем їхнього медичного обслуговування, поспілкувалися з підопічними та персоналом.

З метою зміцнення матеріально-технічної бази будинку-інтернату та поліпшення умов проживання підопічних на капітальні видатки у 2011 році спрямовано кошти загального та спеціального фондів у сумі 229,2 тис. грн. Господарським способом у минулому році інтернатною установою виконано ремонт спальних та робочих кімнат, навчальних класів, обладнано соціально-побутову кімнату в реабілітаційному відділенні. Незважаючи на проведені роботи, Новосанжарський дитячий будинок-інтернат потребує додаткового фінансування для продовження ремонтних робіт, зміцнення матеріально-технічної бази, зазначили депутати Анатолій Олійник та Анатолій Шкарбан.

На пленарному засіданні, в ході якого було заслухано звіт головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації про роботу інтернатних установ системи органів праці та соціального захисту населення Полтавської області за 2011 рік, начальник управління Людмила Корнієнко повідомила, що в області функціонують 14 інтернатних установ, де у минулому році перебували на утриманні 2374 підопічні, у т.ч. 236 вихованців дитячих будинків-інтернатів. У 2011 році на утримання інтернатних закладів системи соціального захисту в міжбюджетних трансфертах визначено 53282,8 тис. грн. Протягом року додатково виділено з обласного бюджету на утримання інтернатних установ 11750,9 тис. грн. Інформацію комісія взяла до відома і рекомендувала головному управлінню праці та соціального захисту населення ОДА у змінах до Комплексної соціальної програми для осіб із обмеженими фізичними можливостями на 2012-2014 роки передбачити можливість додаткового фінансування потреб обласних інтернатних установ. Депутати також розглянули ряд інших профільних питань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.