І виробництво, і соціальна відповідальність

Щодня на полях АПК та на обробітку городів пайовиків працює більше 100 агрегатів сільськогосподарської техніки. У господарствах компанії щодоби сіють близько 1000 гектарів ярих культур, і станом на 24 квітня насіння лягло в грунт на площі майже 14 тис. га. Нині зусилля аграріїв спрямовані на сівбу круп’яних культур і кукурудзи, під яку планують відвести 12 тисяч гектарів. Як зазначив генеральний директор агропромислової компанії Анатолій Кибка, ця культура – одна з найбільш бюджетоутворюючих і добре вписується у сівозміну, а наявність власного елеватора забезпечує високу рентабельність вирощування качанистої.

Стосовно озимих зернових, то на площі близько 3,2 тис. га вони перезимували досить непогано, щоправда, 1000 гектарів більш слабких посівів довелося підживлювати ще й мікродобривами та стимуляторами росту рослин. А близько

2 тисяч гектарів озимих доведеться підсівати чи пересівати.

У ТОВ “Агропромислова компанія Докучаєвські чорноземи” значна увага приділяється вирощуванню овочів, садівництву та ягідництву. В цьому році вже посадили 10 гектарів кісточкових дерев, 20 га яблунь і 4,5 га полуниці. Ще 50 гектарів земель відвели під овочі, посіяли цибулю, редиску, капусту, моркву, буряки.

Варто додати, що АПК забезпечена всім необхідним для організованого й своєчасного проведення весняно-польових робіт. Чи не єдина проблема – затримка з постачанням рідких азотних добрив: підводять партнери, каже керівник агропромислової компанії. Є високорепродукційне насіння, пально-мастильні матеріали, сухі міндобрива, укомплектований і штат механізаторів, зарплата яких на високопродуктивній техніці нині перевищує 300 гривень за зміну. Дбають тут і про охорону праці. Механізатори забезпечені спецодягом і безкоштовним триразовим харчуванням. Останнє, до речі, стосується усіх працівників компанії.

Тільки торік на оновлення машинно-тракторного парку ТОВ було витрачено близько 45 мільйонів гривень. У цьому році придбано потужні широкозахватні сівалки з можливістю нульового посіву зернових культур, розкидач міндобрив, по 5 високопродуктивних тракторів “Челенджер” і зернозбиральних комбайнів “Клас-750”, по 2 широкозахватні борони для передпосівного обробітку грунту й самохідні обприскувачі “Кейс”, овочеву сівалку з одночасним укладанням трубки для зрошення та інші механізми.

Агропромислова компанія веде активну соціальну політику, спрямовану на інфраструктури населених пунктів, на території яких товариство орендує землю. Торік, наприклад, у соціальну сферу було вкладено близько 5 мільйонів гривень. Нині в ТОВ “Агропромислова компанія Докучаєвські чорноземи” триває укладання договорів соціального партнерства, згідно з якими за кожен гектар орендованої землі до місцевих бюджетів надійде по 50 гривень.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.