Якби ж то “взула й забула”…

Приблизно за такими міркуваннями ми зазвичай і забуваємо, що для взуття головне – не те, як воно пасує до нашого одягу, а зручність, комфорт.

Варто пам’ятати, що обновку не можна взувати з розрахунком проходити у ній весь день. Розношувати нове взуття потрібно поступово. Перший день покрасуватися в ньому бажано не більше години, попередньо наклавши на найбільш вразливі місця ніг (там, де найчастіше бували мозолі) пластир.

Зазвичай на те, щоб розносити взуття, достатньо тижня. Якщо ж воно спричиняє дискомфорт і надалі, доведеться визнати, що ви придбали взуття меншого розміру, й удатися до більш радикальних способів розтягування. З цією метою можна придбати спеціальний спрей, ним збризкують взуття із середини в тих ділянках, де воно тисне, потім взуваються й кілька хвилин ходять.

Щодо, так би мовити, народних способів, то найдієвішим залишається змочування внутрішньої частини шкіряного взуття спиртом, який прекрасно пом’якшує цей матеріал. Оскільки спирт досить швидко випаровується, повторювати цю процедуру доведеться щонайменше кілька разів. Відразу після змочування пару потрібно взути, попередньо надівши на ноги товсті шкарпетки, й походити хвилин 20. Зауважте, що для взуття із замші замість спирту використовують пиво.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.