У радості світлого свята

Полтавщина – багатий на традиції куточок православного світу. Велелюдно було минулих вихідних і в храмах, і довкола них. Ледве оповило весняну землю суботнє надвечір’я, до церков, соборів, монастирів потяглись, сповнені хвилюючого очікування, вервечки вірян. У кошиках сонячно рум’янились свіжоспечені паски, яскравіли відтінками стиглої цибулі крашанки. Ставали вищими від стрункості тисяч свічок стіни храмів, теплішали від солодкого аромату воску іконописні риси священномучеників, танули в тихих мелодіях церковного піснеспіву думки й слова. Все відбувалося, як і сто, як і двісті років тому. Але тепер уже – саме для нас. Урочисто, годину за годиною, всеношна церковна служба наближалась до світлої передсвітанкової звістки. А потім радісно озвалися великодні дзвони, й зусібіч залунало на всі віки рятівне “Христос Воскрес!” – “Воістину Воскрес!”

***

Велику пасхальну вечірню у Свято-Макаріївському кафедральному соборі очолив архієпископ Полтавський і Миргородський Филип. По завершенні богослужіння освячувалися паски, а віряни урочисто вітали один одного словами “Христос Воскрес!” – “Воістину Воскрес!”.

У пасхальну ніч голова обласної державної адміністрації Олександр Удовіченко, архієпископ Полтавський і Миргородський Филип у Свято-Макаріївському соборі та Хрестовоздвиженському монастирі привітали полтавців зі Світлим Христовим Воскресінням.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.