Полинув над селом передзвін

– Ідею облаштувати в селі церкву мені підказали односельці, – розповідає директор агроформування Володимир Замула. – Навели такий аргумент: колись у центрі Соколової Балки височів Свято-Георгіївський храм, який зруйнували більшовики. Отож прийшов час відродити духовну святиню.

Громада вирішила обладнати церкву поки що в одному з порожніх будинків. Там спорядили іконостас та олтар, над дахом закріпили купол… Новосанжарський художник Петро Лахно розписав іконостас, київські майстри на замовлення виготовили куполи-маківки з хрестами, а майстри з Полтавського тепловозоремонтного заводу відлили три дзвони. Як завжди, соколовобалківській громаді надала допомогу Полтавська газонафтова компанія.

Священики із сусідніх храмів на чолі з секретарем Полтавської єпархії УПЦ протоієреєм Михаїлом Волощуком відслужили літургію, освятили церкву і дзвіницю та звернулися з вітальним словом до присутніх мирян.

– Похвально те, що благодійники, чиїми стараннями зводилася церква, прагнули відкрити її саме до Великодня, – зазначив отець Михаїл. – Вірю, що вона стане місцем, де люди збиратимуться для єдиної молитви, яка об’єднуватиме село, духовно збагачуватиме його мешканців.

Привітали соколовобалківців перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Тараненко, заступник голови районної ради Микола Перерва. Заключним акордом урочистостей став передзвін, що линув на всю округу, сповіщаючи про народження нового храму, про Світле Воскресіння Господнє.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.