Планета у нас єдина, планета у нас одна…

Символічний Дзвін Миру, котрий традиційно лунає у День Землі, закликає людей багатьох країн і народностей долучатися до спільної справи захисту та збереження неповторної краси нашого спільного дому. Перший такий Дзвін встановили біля штаб-квартири ООН у Нью-Йорку в 1954 році. Він був відлитий із монет, які пожертвували діти всіх континентів для доброї справи, і став символом глобальної солідарності людей Землі. У нього також вкарбовані ордени й медалі, інші почесні відзнаки людей багатьох країн. Напис на Дзвоні говорить: “Хай буде спільний мир в усім світі”. Дзвін Миру встановлено й у Кременчуці.

У День Землі кожен мешканець планети може зробити свій маленький внесок у справу захисту навколишнього середовища: очистити від сміття прилеглу до будинку територію, посадити хоча б одне дерево або просто не смітити, не розпалювати вогнище у непристосованому для цього місці. Невипадково девіз цього дня – “Думай глобально, а дій локально”.

 День Землі має й просвітницьку спрямованість. Він покликаний привертати увагу широкого загалу до погіршення стану навколишнього середовища і до ролі людства в збереженні довкілля.

Підготувала

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.