Переваги фарбування волосся хною

Та й кінчики виглядають менш посіченими. Крім того, позитивний вплив хна справляє не тільки на волосся, а й на шкіру голови – нормалізує функціонування сальних залоз.

Кольори, які можна одержати при фарбуванні хною, варіюються в рудій гамі. Чим світліший натуральний тон волосся, тим яскравішим буде відтінок рудого і навпаки. Щоб одержати передбачуваний результат і бажаний колір, варто враховувати кілька правил фарбування волосся хною:

· Розчиняти хну можна тільки в пластиковій або керамічній ємності, тому що будь-які металеві частини можуть спровокувати хімічну реакцію, що відобразиться на кольорі вашого волосся. Залийте порошок окропом у вказаному на упаковці співвідношенні й кілька хвилин помішуйте. Потім отриману масу нагрівайте на водяній бані до набухання (3 – 5 хвилин).

· Підготовлену теплу суміш потрібно наносити тільки на чисто вимите, ще вологе волосся. Але не використовуйте під час миття голови бальзам або кондиціонер. Вони роблять структуру волосся більш гладкою, що не дозволить хні потрапити під волосяні лусочки й пофарбувати волосся рівномірно не вдасться.

· Наносити розчин хни потрібно досить швидко. Зробити це буде набагато легше, якщо у нього додати жовток курячого яйця. Спочатку фарбу наносять на корені волосся, потім розподіляють по всій його довжині. Бажано загорнути волосся в поліетилен і рушник.

· Чим довше ви триматимете фарбу на волоссі, тим яскравішим вийде колір. Для світлого волосся досить сорока хвилин, для темного – знадобиться близько півтори години.

· Пам’ятайте, що змивати хну з використанням шампуню не можна, інакше зникне весь ефект від її впливу. Волосся потрібно ретельно прополоскати теплою водою, поки хна не перестане її забарвлювати. Після миття бажано нанести бальзам або кондиціонер.

· Остаточний відтінок і яскравість кольору проявляться тільки через кілька днів. Якщо хочете досягти більш насиченого кольору, повторіть фарбування ще 2 – 3 рази. Якщо ж результат, навпаки, засмучує надмірною яскравістю, втирайте у волосся рослинну олію – вона вбере надлишок хни, а через півгодини промийте волосся шампунем. При необхідності всі дії повторіть.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.