“…Будь ласка, везіть”

Зокрема це Пирятинський сирзавод, ТОВ “Гадячсир” та завод “Прометей” (Чернігівська область). Ці переробні підприємства постачали в Росію близько 60% українського сиру.

 “Як результат переговорів на сьогоднішній день при виконанні відповідних умов, включаючи і контроль кожної партії, яка буде відправлятися на російський ринок, ми домовилися про відкриття російського ринку для продукції трьох підприємств”, – повідомив Петро Порошенко. Геннадій Оніщенко запевнив: “Якщо ми не знаходимо рослинних олій, інших втрат технологічного процесу, то, будь ласка, везіть. Але якщо ми знайдемо, то принцип один: хто не сховався, я не винен”.

“Зоря Полтавщини” повідомляла, що з 7 лютого Росія ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідала техрегламенту РФ на молоко й молочну продукцію.

Згідно з даними “Українського клубу аграрного бізнесу”, Україна в 2011 році експортувала до Російської Федерації 56 тисяч тонн твердого сиру на суму $ 320 мільйонів.

За матеріалами інтернет-видань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.