Покарання за корупційні злочини буде невідворотним

Зазначений податківець отримав хабарів на загальну суму понад 45 тис. грн за невиявлення порушень під час проведення податкових перевірок у діяльності комерційних підприємств. До суду скеровано кримінальну справу за обвинуваченням заступника начальника та інженера Лубенського міжрайонного БТІ в одержанні 9 тис. грн хабарів за видачу фізичним та юридичним особам витягів із реєстру прав власності на нерухоме майно, тобто за виконання своїх безпосередніх службових обов’язків.

Також серед обвинувачених за вчинення корупційних злочинів – начальник відділу автоінспекції Чутівського району, начальник відділу Держкомзему Глобинського району, 2 сільських голови, 4 працівники дорожньо-патрульної служби органів внутрішніх справ. Більш ніж на третину зросла кількість направлених до суду кримінальних справ у бюджетній сфері. У справах цієї категорії встановлено 675 тис. грн збитків, майже три чверті з яких відшкодовано під час слідства. Наприклад, прокуратурою Глобинського району направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням за ч. 2 ст. 364, ч. 2

ст. 366 КК України колишнього голови Глобинської міської ради у зловживанні службовим становищем при виділенні бюджетних коштів на проведення робіт із реконструкції водопровідної мережі міста. По справі встановлені збитки, завдані місцевому бюджету, на суму майже 300 тис. грн, які у повному обсязі відшкодовані під час слідства.

Прокуратурою Київського району Полтави завершено розслідування кримінальної справи за обвинуваченням керівника приватного підприємства, який, зловживаючи службовим становищем, завищив вартість проведених підрядних робіт із реконструкції будівель Котелевської ЦРЛ та заволодів у такий спосіб 155 тис. грн бюджетних коштів. Із метою відшкодування завданих збитків працівниками прокуратури до обвинуваченого заявлено цивільний позов.

Окрім цього, слідчим відділом прокуратури області закінчено розслідування та спрямовано до суду кримінальну справу за фактом вбивства особи, яке трапилось ще у 2003 році. Слідством встановлено, що колишнім оперуповноваженим УБОЗ УМВС України в Полтавській області при розкритті злочинів, пов’язаних із крадіжками нафтопереробного обладнання, до одного із підозрюваних були застосовані недозволені методи дізнання, у т.ч. насильство, внаслідок якого потерпілий помер.

Також завдяки слідчим прокуратури Полтавської області в одному з судів Харківщини слухатиметься кримінальна справа відносно чотирьох міліціонерів дорожньо-патрульної служби УМВС України в Харківській області. (Справа розслідувалась у прокуратурі області за дорученням Генеральної Прокуратури України). Міліціонери, перевищуючи службові повноваження, незаконно зупинили транзитний автомобіль на автодорозі Харків – Дніпропетровськ та із застосуванням недозволених методів фізичного й психічного впливу затримали водія і двох пасажирів. Вимагаючи в останніх 15,5 тис. грн, погрожували створенням штучних доказів вини затриманих у вчиненні злочинів у сфері обігу наркотичних засобів.

Завдяки роботі слідчих органів прокуратури області за закінченими справами у сфері земельних відносин попереджено незаконне вибуття з комунальної власності 3 га земель сільськогосподарського призначення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.