Підвищення пенсій – поліпшення якості життя

Переважна більшість питань, котрі ставилися в режимі on-line та живого спілкування, стосувалися підвищення й нарахування пенсійних виплат, різних аспектів соціального забезпечення людей із обмеженими можливостями, інших соціально вразливих груп.

Олександр Коваль підкреслив:

– У галузі пенсійного забезпечення соціальні зрушення стосуватимуться в першу чергу тих пенсіонерів, які вже отримують пенсії. Зокрема протягом поточного року очікується поетапне збільшення розміру мінімальної пенсії загалом на 14 відсотків, тобто в середньому – на 100 гривень. Найближче підвищення відбудеться вже в квітні.

Однією з найбільших проблем нинішнього пенсійного забезпечення Валерій Руденко назвав “зрівнялівку” у виплаті пенсій, які часто не залежать ні від тривалості стажу працівників, ні від рівня оплати їх праці. Він, зокрема, повідомив, що з   1 травня цього року розпочнеться процес “осучаснення” заробітної плати для здійснення перерахунків виплат пенсіонерам, яким призначили пенсію до 2008 року. В результаті цього підвищення рівня соціального захисту незабаром відчують понад 65% пенсіонерів області, тобто 300 тисяч осіб. Причому перерахунки пенсій відбуватимуться в автоматичному режимі.

Із травня поточного року до 42% від прожиткового мінімуму будуть підвищені доплати до пенсій для непрацездатних осіб – членів сімей померлих інвалідів війни. Незабаром зростуть і пенсійні виплати учасникам війни з числа працівників тилу. Протягом травня цього року розміри доплат до пенсій учасників війни різних категорій зростуть у середньому від 30 до 50 відсотків.

За словами Ніни Черняк, зміни також відбуватимуться у наданні соціальних послуг. Зокрема відтепер акцент робитиметься в першу чергу на обслуговуванні сільського населення. З цією метою передбачається відкриття у селах кількох районів додаткових відділень соціально-побутової адаптації та надання соціально-медичних послуг.

Під час прес-конференції обговорювалися інші соціальні питання.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.