Література без кордонів

Учасників конференції привітали заступник голови обласної ради Володимир Марченко та перший проректор університету, доктор історичних наук, професор Роман Сітарчук. Урочисте відкриття конференції приємно здивувало гостей – у виконанні фольклорного ансамблю факультету філології та журналістики "Жива вода" (художній керівник – Лариса Бакланова) дзвінко прозвучали веснянки, жниварські та весільні пісні, записані на Полтавщині.

– Пісня – то душа народу, – відразу ж наголосив професор, директор Європейського інституту Університету Дзьоті (Токіо) Сін'їті Мурата, пообіцявши вивчити українську мову.

Вітали зібрання і наші гості: молоді науковці з Німеччини – Юліана Гільман та з Польщі – Анджей Стоцький і Єва Назарук-Стоцька.

З доповідями на конференції виступили відомі вчені, серед яких – Михайло Наєнко, Микола Степаненко, Лідія Мацевко-Бекерська, Ольга Ніколенко, Валентина Мацапура та ще багато інших учасників конференції. Вони також побували на тематичних екскурсіях, в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені М.В.Гоголя подивилися оперу "Наталка Полтавка" Миколи Лисенка, 170-річчя якого відзначають нині Україна і світ.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.