Економічні горизонти “Докучаєвських чорноземів”

В обласному центрі відбулася презентація проекту будівництва в Карлівському районі вертикально інтегрованого птахокомплексу.

Минулого року агропромислова компанія “Докучаєвські чорноземи” зібрала близько 150 тисяч тонн зернових культур, у поточному році в сільгосппідприємстві планують зібрати близько 200 тисяч тонн. Мають тут і елеватор для одночасного зберігання 90 тисяч тонн зерна. На високому рівні в агропромисловій компанії й тваринницька галузь. Тож торік збудували племзавод із розведення свинопоголів’я, у цьому році здадуть в експлуатацію маточне відділення на 1000 свиноматок і відгодівельний комплекс на 10 тисяч голів свиней, незабаром, у квітні, розпочне роботу м’ясокомбінат, який виготовлятиме 10–15 тонн м’ясної продукції за зміну.

– Загалом минулого року ми отримали близько 100 мільйонів гривень прибутку, але це не межа, бо запровадження новітніх технологій дає можливість економити на тих затратах, які мають інші сільгоспвиробники, – наголосив голова ради засновників ТОВ “АПК Докучаєвські чорноземи” Андрій Сокіл. – Аналізуючи вітчизняний споживчий ринок, ми прийшли до висновку, що виробництво індичатини у нас не розвинене, хоча це м’ясо дієтичне й смачне, а за вмістом білка – найякісніше з м’яса птиці.

Реалізація першої черги презентованого проекту компанії М.А.D. (Ізраїль), яка має 40-річний досвід роботи на світовому ринку запровадження технологій, розпочнеться вже з серпня нинішнього року. Кошторисна вартість проекту становить близько 600 мільйонів гривень. Економічні горизонти ТОВ “АПК Докучаєвські чорноземи” значно розширяться, адже на птахокомплексі буде створено близько 600 робочих місць. Тут запроваджуватиметься принципово новий закритий технологічний цикл виробництва, який відповідатиме як українським, так і світовим стандартам.

Загалом ринок із виробництва та реалізації індичатини в Україні має великі перспективи. До того ж для Полтавщини цей потужний інвестиційний проект дає можливість створити нові робочі місця, збільшити наповнення бюджету й виробництво валової продукції. А ще це – переробка на комбікорм близько 100 тисяч тонн зернових культур, зазначив заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.