Пожежа в районній лікарні

Пожежа спалахнула на першому поверсі поліклінічного відділення. Там знаходяться реєстратура, роздягальня, кілька аптек та кабінети лікарів. Завдяки справності засобів протипожежного захисту –  внутрішнього протипожежного водогону – пожежу вдалося ліквідувати оперативно. Та вогонь встиг знищити картотеку поліклінічного відділення, меблі реєстратури, завдав значної шкоди приміщенню.

На місці події ніхто не постраждав. За попередніми висновками старшого експерта сектора пожежно-технічних досліджень відділу вибухо-технічних і пожежно-технічних досліджень ДКЦ при УМВС України в Полтавської області Олега Смєтрова та заступника начальника дослідно-випробувальної лабораторії при управлінні Держтехногенбезпеки у Полтавській області Юрія Бондуса, які працювали на місці пожежі, технічних причин для її виникнення не виявлено. Фахівці схиляються до думки, що загорітися лікарні “допомогли”, тобто причиною пожежі, можливо, став зумисний підпал: експерти виявили розбите віконце, вийняті шухляди шаф у фітокіоску, де ймовірні підпалювачі, мабуть, щось шукали. 

Головний лікар Новосанжарської центральної районної лікарні Ольга Гиря повідомила, що у райдержадміністрації прийнято рішення про виділення із резервного фонду 150 тисяч гривень на ліквідацію наслідків цієї надзвичайної події. Начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак доручив усім медичним закладам обласного центру надати максимальну допомогу у відтворенні медичних карток. Якщо мешканці району зверталися до обласних закладів охорони здоров’я і там лишилася інформація з карток, то її буде відновлено.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.